Salgın da Ahlat Sarayı inşaatını durduramadı

Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararına rağmen, AKP’nin çıkardığı yasayla yapımı süren Ahlat Sarayı’nda işçiler, koronavirüs salgınına rağmen çalışmalarını sürdürüyor.

Yayınlanma: 06.04.2020 - 06:00
Salgın da Ahlat Sarayı inşaatını durduramadı
Abone Ol google-news

CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık, il genelinde koronavirüse yakalanmış 25 hastanın bulunduğunu belirterek, “Şu anda 4 köyümüzde karantina var. İnsanlar günü birlik çalışmaya çalışıyorlar. Sosyal devlet ortada yok. Sosyal yardım altında para verilen yerler var ama asıl ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıyor. Millet şu an can derdinde iktidar ise saray. Sosyal devlet yok, sarayına sahip çıkan devlet var. Batsın sarayınız” dedi.

SARAYA MİLYONLAR HARCIYORLAR SONRA SALGINLA MÜCADELE İÇİN VATANDAŞA EL AÇIYORLAR

İnşaatın hız kesmeden sürdüğünü kaydeden Uyanık, “Türkiye’deki neredeyse bütün inşaat firmaları çalışmalarına devam ediyor. Bu durum bütün emekçiler için sıkıntılı ve endişe verici. Ahlat Sarayı’nda çalışanlar da ekmek parası için sağlıklarını hiçe sayıp çalışıyor. Saray yapanlar bu insanları düşünmüyorsa vatandaş ne yapacak? Devlet acil olmayan bütün yatırımlarını durdurmalı ve yurttaşlarına harcamalı” diye konuştu.

Sarayın bulunduğu Kale Mahallesi muhtarı Medeni Bildirici, inşaatta vardiyalı çalışanların evden işe gittiğini ve şantiyeye hastalık taşıyabileceğine dikkat çekerek, “İnşaat alanını içerisini göremiyoruz. İşçilerde hastalık henüz duymadık. Ama orada kalan işçiler dışında evlerine gidip tekrar işe gelenler oraya salgını taşıyabilir. Bölgede bin lira yardım parası verilmeye başlandı ama maalesef bu çok eskiden beri sosyal yardım alan insanlara geliyor. Daha fakir ve ihtiyaç sahibi insanlara verilmiyor. Bu konuda muhtarlara danışılsa bu insanlara da yardım ulaşabilir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan bölgede bulunan bir yurttaş, "Saraya para var ama salgınla mücadeleye yok" dedi. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler