San Fermin Festivali ekonomik kısıntıya uğradı

İspanya'nın birçok yerinde yapılan, halkın boğalarla birlikte sokakta koşturma geleneğinin en ünlüsü olarak bilinen, ülkenin kuzeyindeki Pamplona kentindeki San Fermin Festivali bugün başlarken, festival bütçesi bu yıl da ekonomik kısıntıya uğradı.

Yayınlanma: 06.07.2012 - 10:45
Abone Ol google-news

Her yıl olduğu gibi Pamplona'nın Belediye Meydanı önünde toplanan, beyaz elbiseli, kırmızı fularlı binlerce kişi, öğlen belediye binasının balkonundan atılan fişekle resmen başlayan festivali kutladı.

9 gün sürecek festivalde, halkın boğalarla birlikte sokakta yapacağı ilk koşu yarın sabah gerçekleşecek. Akşam arenaya çıkarılacak 6 boğa, 841 metrelik yolu halkla birlikte koşturarak arenaya girecek. Koşuya katılabilmek için 18 yaşını geçmek, sportif kıyafet ve ayakkabı giymek gerekiyor. Tarihe bakıldığında 1924'ten yılından bu yana San Fermin'de toplam 15 kişi boğa koşuları sırasında aldıkları boynuz darbeleriyle hayatını kaybederken, en son ölüm 2003 yılında olmuştu.

Bu arada 2011 yılında bir yıl öncesine oranla yüzde 10'luk bir kesintiye uğrayan San Fermin Festivali, ekonomik krizin devam etmesiyle bu yıl da yüzde 8'lik bir kesinti aldı. Festivalin bütçesini 2,4 milyon avro olarak açıklayan Pamplona Belediye Başkanı Enrique Maya, "Her şeye rağmen San Fermin, olağanüstü güzel bir festival olmaya devam ediyor. Eğer kriz zamanında insanlara iyi gelecek bir festival varsa bu kesinlikle San Fermin'dir" dedi.

Geçen yıl 520 olan kültürel ve sanatsal etkinlik sayısı bu yıl 431 olarak açıklandı. Kent için çok büyük ekonomik gelir sağlayan festivali, uluslararası ünü sayesinde izlemek için 17 ülkeden 2500 gazetecinin akredite olduğu duyuruldu. Festival süresince, gecelik ortalama fiyatları 260 avro olan otellerin doluluk oranı yüzde 95 olarak verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler