Sana dün bir kubbeden baktım

Kapalıçarşı’da gezerken yedi tepeli İstanbul’un ‘sekizinci tepesini’ keşfediyoruz!.. Turistler Büyük Valide Han’ın çatısında eşsiz manzaranın tadını çıkarıyorlar.

Yayınlanma: 16.07.2015 - 22:33
Abone Ol google-news

CHP milletvekili Selina Doğan’ın aile yadigârı piyanosu Amerika’dan İstanbul’a, oradan Samsun’a, Samsun’dan Gümüşhacıköy’e götürülmüş. 1922’de el konulup 24 yıl sonra geri alınan ve 1976’da İstanbul’a dönen bu piyano, artık bir ailenin 100 yıllık tarihinin simgesi.

O da ne!..

Bayram arefesi boşalan İstanbul bize ‘modern kentin’ nimetlerini sunuyor. Beylerbeyi’nde Boğaz Turu için vapur, saray gezisi için sıra bekleyen turistler bile şaşkın gözlerle boş yollara bakıyor. Öyle ki sabahın 9’un da köprüde metrobüse oturarak biniyoruz. Metroda da durum aynı... Sadece bizler mi seviniyoruz, İstanbul’un bu yaşanası haline. Özellikle Sultanahmet, Ayasofya ve Kapalıçarşı artık turistlerin hâkimiyetinde. Turist dedik, onlar İstanbul’un kıymetini bizden iyi biliyor. Hem de tadını çıkarıyor. Kapalıçarşı’da fotomuhabirimiz Can Erok’la birlikte gezerken yedi tepeli İstanbul’un ‘sekizinci tepesini’ keşfediyoruz!.. Kapalıçarşı’da Büyük Valide Han’ın çatısına çıkan turistler eşsiz manzaranın tadını çıkarıyor. Biz de Can Erok’la gazeteye dönerken birbirimize kızıyoruz:

‘Bak demek ki sadece James Bond filmi çekilmiyormuş. Kapalıçarşı’dan İstanbul’un izlendiğini turistlerden mi öğreneceğiz!’

Fotoğraf: CAN EROK


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler