Sanatçılar TEKEL işçileriyle buluştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde sanatçılarla buluştuğu saatlerde Maltepe Nâzım Kültürevi'nin düzenlediği kahvaltıda çok sayıda sanatçı TEKEL işçileriyle buluştu.

Yayınlanma: 20.03.2010 - 14:34
Abone Ol google-news

Başbakan Erdoğan’ın düzenlediği açılım kahvaltısına bir yanıt olarak Nâzım Kültürevi’nce düzenlenen kahvaltıya Yılmaz Onay, Ataol Behramoğlu, Nejat Yavaşoğulları, Metin Coşkun, Orhan Aydın, Selçuk Uluergüven, Yavuz Top, Erdal Erzincan, Mercan Erzincan, Pınar Sağ, Onur Behramoğlu, Tuğrul Keskin, Reis Çelik, Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu, İrfan Ertel, Şefik Asan, Mustafa Ziya Ülkenciler ve gazeteci Atilla Özsever katıldı.

 

Sanatçılar ne dedi?

Selçuk Uluergüven, Başbakan’ın sanatçılarla toplantısına ilişkin “Neyse ki beni davet etmediler. Zaten gitmezdim ama, o daveti almak dahi utanılacak bir şeydir” şeklinde konuştu. Ataol Behramoğlu ise “Tam da Recep Tayyip’in Dolmabahçe’de bir padişah özentisiyle verdiği kahvaltı saatinde burada işçilerle emekten yana aydınların, sanatçıların bir araya gelmesi Türkiye için çok anlamlı bir mesaj” diye düşüncelerini aktardı.

Yılmaz Onay ise “Biz buraya gelerek kaderimizi işçilerle ortaklaştırdığımızı gösterdik” derken TEKEL işçileri ise düşüncelerini, “Biz direnişimizden önce bu sanatçılarla, aydınlarla buluşmayı hayal bile edemezdik. Bize verdikleri destek bizleri çok mutlu etti. Erdoğan’ın sultan sofrası kurmuşken, halkın sanatçıları burada bizlerle birlikte oldu” sözleriyle dile getirdiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler