Saray varken kaynak sorunu yok

Tekin, Türkiye’nin en yüksek emekli seçmenine sahip ili Kırıkkale’de CHP vaatlerini anlattı. Emekliler kaynak sormadı.

Yayınlanma: 29.04.2015 - 07:06
Abone Ol google-news

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 7 Haziran seçimleri için farklı bir kampanya tekniğine imza atarak, partisinin en çok ilgi gören emeklilerle ilgili vaadinin tutup tutmadığını büyük bir emekli nüfusuna sahip olan Kırıkkale’de test etti. Tekin’e, “kaynağı nereden bulacaksınız” diye sormayan emekliler, “Saray varken kaynak sorunu yoktur” görüşünü dile getirdi.

Tekin, partisinin Kırıkkale milletvekili adaylarıyla birlikte kentteki emeklilerle bir araya geldi. Tekin, resmi adı “Hüseyin Kahya Parkı” olan ancak ve fiilen Kırıkkalelilerin “emekliler parkı” olarak bildiği hıncahınç emeklilerle dolu parkta, CHP’nin vaatlerinin nasıl karşılandığına yanıt aradı. Tekin’in bir kampanya tekniği olarak Ankara’dan birlikte gittiği gazetecilerle araya hiç kendisi girmeden karşı karşıya getirdiği emeklilerin geçim sıkıntılarına ve CHP’nin çifte maaş vaadine ilişkin görüşleri şöyle:

Satılmış Çimen: “Emeklilere çifte maaş sözünü çok olumlu buluyorum, destekliyorum, buna ihtiyacımız var. Kaynak çok. İsterlerse verirler.”

Harun Özcan: “Maaşım bin lira. Bu parayla nasıl geçinelim. Doğru dürüst gıda yok, sağlık zaten yok. Hükümet ‘kaynak nerede’ diyerek yalan söylüyor. Saray’a gelince kaynak var.”

Hüseyin Çakmak: “900 lira maaş alıyorum. Sadece ekmek almaya yetiyor. Bize bayramdan bayrama iki maaşı çok gören iktidar kendilerine gelince milyarları az görüyor. Maaşımızla ne cenazeye, ne düğüne gidemiyoruz. CHP’nin vaatlerini destekliyoruz”

Hasan Sönmezer: “Emekliyim ve geçinemediğim için çiftçilik de yapıyorum. 3 çocuğum var, üçü de psikolojik bunalımda.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler