Savaş gibi... TSK'dan 2 şehit açıklaması

Barış bekleyen Güneydoğu'dan yine her gün çatışma ve ölüm haberleri gelmeye başladı.

Yayınlanma: 19.08.2015 - 04:49
Abone Ol google-news

 

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma kesen teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonlar esnasında iki askerin şehit ve bir askerin yaralandığını bildirdi.

TSK’nın internet sitesinden yapılan yazılı duyuru şöyle: “17 Ağustos 2015 tarihinde saat 20.00’da bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve teröristlerce ulaşıma kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma kesen teröristleri, tespit edilen gizlenmiş oldukları bölgede etkisiz hale getirmek maksadıyla, Jandarma Özel Harekât Timlerince başlatılan operasyona devam edilmiştir. Devam eden operasyon kapsamında, 18 Ağustos 2015 tarihinde saat 19.30 sularında Diyarbakir ili Hani ilçesi Gömeç köyü istikametinden yaklaşık 40-50 araçla gelen 100-150 şahıs canlı kalkan olmuştur. Söz konusu grup içerisine sızan bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce saat 20.55'de sızma girişiminde bulunulmuş, çıkan çatışmada iki kahraman personelimiz şehit olmuş ve bir kahraman personelimiz yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz.”Lice-Hani-Kocaköy üçgeninde çıkan çatışmada 3 asker yaralandı

 

Lice’de üç asker şehit

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Lice- Hani-Kocaköy üçgeninde dün güvenlik güçleri ile PKK’liler arasında çatışma çıktı. Dün sabah çıkan çatışmada yaralanan Jandarma Komando Uzman Çavuş Muhammet Tufan (35) şehit oldu, 1 teğmen ve 2 uzman çavuş yaralandı. Akşam saatlerinde çıkan çatışmada 2 asker daha şehit oldu. Gazetemiz baskıya girdiği saatlerde çatışma sürüyordu. Çatışma haberinin duyulması üzerine HDP ve DBP tarafından Fis Ovası mevkisinde “canlı kalkan” eylemi başlatıldı. 2 yurttaş açılan ateşle yaralandı.

Evli olan şehit Muhammet Tufan’ın Afyonkarahisar Emirdağ kütüğüne kayıtlı olduğu ancak şehidin ailesinin Eskişehir Çifteler’de yaşadığı belirtildi. Şehit bugün toprağa verilecek.

Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki TOMA’ya ateş açıldı, 2 polis ayaklarından yaralandı. Gece düzenlenen saldırıda da 1 polis bacağından vuruldu.

Bitlis Hizan’da İlçe Jandarma Komutanlığı’na önceki gece uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. İlçe Emniyet Amirliği’nin de hedef alındığı saldırıda 1 asker yaralandı.

Şemdinli’de silahlar konuştu yaşam durdu

Şemdinli’de PKK operasyonları sürüyor. İlçede silah sesleri yankılanıyor. Esnaf kepenk kapattı. Hastane abluka altında. Operasyonlar sırasında hasar gören evlerde 4 sivil ve 2 asker yaralandı

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde Şemdinli- Yüksekova karayolunda dün hendek kazıp yolu ulaşıma kapatan PKK’lilere karşı Kobra helikopterlerin de desteğiyle operasyon başlatıldı. Güvenlik güçleriyle PKK’liler arasında çatışma çıkarken, silah sesleri yerleşim yerlerinden de duyuldu. Yaşanan olaylar ilçe merkezine de sıçradı. Şemdinli’de esnaf kepenk kapatırken halk evlerine çekildi. Çatışmalarda iki asker yaralandı.

Şemdinli ilçe girişindeki Şapatan köyü ile Yayla Mahallesi’nde çatışmalar yoğunlaşırken, Kobra helikopterlerinin de alanı bombaladığı belirtildi. Yayla Mahallesi ve Şapatan köyünde zırhlı araçlardan “Evlerinizi boşaltın. Aksi takdirde sorumlusu biz değiliz” anonsları yapıldığı belirtildi. Şemdinli Devlet Hastanesi’nde de yoğun güvenlik önlemi alındığı, askerlerin hastaneyi ablukaya aldığı belirtildi.

10 ev hasarlı

Şapatan köyü yakınlarında helikopterler ve panzerlerle operasyon yapılırken Tekeli Taburu’ndan top, obüs ve havan atışı yapıldığı belirtildi. Bombardıman sonucu en az 10 evin hasar gördüğü, Yasemin Özel, Aklima Saraç, Müşir Saraç ve Abdulgani Saraç’ın şarapnel parçalarıyla yaralandığı ifade edildi. İlçeyle iletişim kurulmakta güçlük çekilirken, birçok eve roket ve mermi isabet ettiği belirtildi. DİHA’ya konuşan Zeydan Özel, yaralıları olduğunu ve can güvenliklerinin kalmadığını, Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk’ün kendisine “Gidin onlarla görüşün. Bu bölgeden çekilsinler. Yoksa köyü tarayacağız” dediğini iddia etti.

Şemdinli’de PKK ’nin yol kesme eyleminin ardından başlayan çatışmalar ilçenin girişindeki Yayla Mahallesi ve Şapatan köyünde panik yarattı. Dumanların yükseldiği bölgede yaşayanlar evlerini terk ederek ilçe merkezine kaçtı.

 

Dört ilde 14 kişi gözaltına alındı

Siirt’te PKK’ye yönelik operasyonda “eylem hazırlığında oldukları” iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır’da 15 el yapımı patlayıcı ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı. Ankara’da PKK’ye yönelik operasyonda 2 kişi gözaltına alındı. Van’ın İpekyolu ilçesinde önceki gece düzenlenen eylemlerde göstericilerin bir çöp kamyonuna el koymasıyla ilgili İpekyolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan 4 kişi gözaltına alındı. Van’da PKK’nin gençlik yapılanması YDG-H’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden 2’si ise tutuklandı. Mersin’de gösterilere katılarak güvenlik güçlerine saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişiden 5’i tutuklandı. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde PKK’ye yönelik operasyonda 4 kişi tutuklandı.

PKK, Ovacık’ta yol kesti türkü söyletti

PKK’liler, önceki akşam Tunceli-Ovacık ilçesi karayolunu 25. kilometresindeki Venk Köprüsü yakınlarında yol kesti. 15 kişilik PKK’li grubun durduğu araçların arasında bir de gelin halayı vardı. Gelin ve damadın da arasında bulunduğu vatandaşları toplayarak örgüt propagandası yapan PKK’lilerden, grubun sorumlusu “Sarya” kod adlı kadın terörist, karayolundan gece geçişlere izin vermeyeceklerini söyledi. PKK’liler yol kesme eylemi sırasında Avrupa’da yaşayan ve Ovacık’a giden sanatçı Diyar’a türkü okuttu. PKK’liler daha sonra Özel İdare Genel Sekreterliği ile TEDAŞ İl Müdürlüğü’ne ait toplam 3 otomobili ateşe verip yaktı. PKK’li grup saat 21.00 sıralarında bölgeden ayrıldı.

Mahalleler bile özel güvenlik bölgesi oldu

Çatışmaların ve gerilimin sürdüğü Diyarbakır’ın Lice ilçesinde bazı mahalleler özel güvenlik bölgesi ilan edildi. Güvenlik bölgesi ilan edilen alanlar: “Gökçe - Gömeç Bölgesi (Kuzeyde Kutlamış Mahallesi ve Duru karakolu, Doğuda Kayacık Mahallesi, güneydoğuda Goçkar Dağı, güneyde Gökçe ve Yazıköy Mahalleleri, batıda Komelan Tepe, Yayvan ve Kırım mahalleleri arasında kalan alan). İlgili yasada yerleşim yerlerinde özel güvenlik bölgesi ilan edilemeyeceği belirtiliyor.

Ağrı Valiliği de, 2 Ağustos’ta 15 gün süreyle “geçici askeri güvenlik bölgesi” ilan ederek sivillere yasakladığı Ağrı ve Tendürek dağlarını, henüz süre bitmeden 15 gün daha güvenlik bölgesi ilan etti.

Ardahan’ın Göle ilçesinde de koordinatları belirlenen 24 ayrı nokta 21 Ağustos- 4 Eylül arasında “özel güvenlik bölgesi” ilan edildi. Yapılacak operasyonlar nedeniyle bölgeye sivillerin girmesi yasaklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler