Savcı, o iddiaları yersiz buldu

Özden, MHP’nin, AKP Milletvekili adayı Mehmet Özhaseki ile ilgili KCETAŞ’dan istifa etmeyerek kamu kaynaklarını kullandığı ve kullandırdığı iddialarının asılsız çıktığını bildirdi.

Yayınlanma: 14.04.2015 - 20:08
Abone Ol google-news

AKP Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, iddialarla ilgili MHP tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunun karara bağlandığını söyledi. Özden, Yargı kararında MHP’nin suç duyurusunun afaki beyan, soyut iddia, yersiz yakınma ve abartılı yorumdan ibaret olduğunu ve soruşturmaya gerek olmadığının vurgulandığını belirtti. Özden, ‘’Her fırsatta boş ve kof iddialarla kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışan MHP’ye gerekli cevabı yargı vermiştir’’ dedi. Hüseyin Cahit Özden, MHP İl Başkanı Baki Ersoy ve Milletvekili Aday Adayı Mustafa Özsoy tarafından dile getirilen iddialara ilişkin yargı kararıyla ilgili açıklama yaptı. Özden, “7 Haziran Genel Seçimlerine giren tüm partilere zaman zaman yapmış olduğumuz çağrılarda polemikler üzerinden değil, projeler üzerinden siyaset yapmak gerektiğini belirttik. Ancak MHP’de bazı isimler ısrarla hakaret ve iftiralar üzerine bir siyaset inşa ettiler. MHP İl Başkanı Baki Ersoy ve aday yapılmayınca kendi partisi ile adaylarına hakaret eden Mustafa Özsoy, sayın Mehmet Özhaseki’nin KCETAŞ’daki görevini sürdürmesinde bir mahsur olmamasına rağmen kamu kaynaklarını kullanmak ve kullandırmak suçlamasıyla açıklamalar yaptılar ve Adliye önünde pozlar vererek suç duyurusunda bulundular. Milletvekili Adayımız sayın Mehmet Özhaseki’nin, batmakta olan bir şirketi ayağa kaldırmasını, MHP iktidarı döneminde el konularak Kayseri’den alınmak istenen şirketi kurtarmak suretiyle Kayseri’nin malı yapmasını, KCETAŞ’ı Türkiye’nin en itibarlı, en değerli şirketlerinden biri haline getirmesini, Kayseri’ye yüzlerce trilyonu bulan bir değer kazandırmasını hiçe sayarak şirketin suyunu, elektriğini kullanıyor gibi akla ziyan suçlamalar yapma cüretinde bulundular’’ ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Başsavcılığının, MHP’nin söz konusu başvurusuyla ilgili bir karar verdiğini belirten Özden, şunları kaydetti: ‘’MHP’nin iddialarına karşı yargı, tokat gibi bir karar vermiştir. Savcılığın kararında, ‘…Kanun, mevzuat ve emsal yargı kararlarına göre Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş. Türk Ticaret Kanunu ve diğer mevzuat gereğince faaliyetini yürüten bir anonim şirket olduğu açıktır. Kamu kurumu ve iktisadi teşekkülü olmadığı açıktır. Bu nedenle de şirketin amacı kamu hizmeti değildir. Bu sebeple de kamu kaynağı kullanılmamaktadır. Yine şirketin yönetim kurulu üyeleri tüzel kişi olan ortaklarının temsilcilerinden değil gerçek kişilerden oluşmaktadır… Şirketin bağlı bulunduğu statü, tüzel kişiliğin yapısı, kaynakları, hükmü şahsiyeti esas alındığında atılı suçun oluşmadığının, unsurlarının bulunmadığının anlaşıldığı, bu nedenlerle; müştekinin (Mustafa Özsoy) isnatlarına konu ettiği hususlardaki şikayetinin soyut iddiadan, afaki beyandan, yersiz yakınmadan ve abartılı yorumlardan ibaret olduğu ve soruşturma ve kovuşturmayı gerektirecek herhangi bir delil ve dayanak olmadığı anlaşılmıştır.’ MHP İl Başkanına ve bir sonraki seçimlere kadar ortada görünmeyecek olan milletvekili aday adayına yargının verdiği cevapları iyi okumalarını tavsiye ediyorum. Yargı MHP’ye diyor ki, soyut iddialarda bulunmayın, afaki beyandan uzak durun, yersiz yakınmayı bırakın, dayanaksız dilekçelerle gelmeyin, abartılı yorumları bırakın. AKP olarak biz de bir kez daha diyoruz ki, eğer şehrimizi ve bu şehirde yaşayan insanları seviyorsanız ve gerçekten hizmete talipseniz, bizim sözümüzü dinlemediniz ama hiç olmazsa yargının sözünü dinleyin.’’


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler