Seçim Kurulu, AKP - TFF ittifakında ısrarcı

AKP’nin Çayeli Belediyesi başkan adayı Baltacı’nın Ocak 2019’da maaş aldığı ve sigorta primlerinin yatırıldığına dair haberimizin ardından, CHP bu kez de adaylığın düşmesi için il seçim kuruluna başvurdu. Ancak il seçim kurulu, somut delil olmadığı gerekçesiyle itirazı reddetti.

Yayınlanma: 27.02.2019 - 20:19
Abone Ol google-news

CHP Rize İl Başkanlığı, zamanında istifa etmeden AKP’den aday olan eski TFF Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Baltacı’nın adaylığına bu kez il seçim kuruluna başvurarak itiraz etti. Ancak il seçim kurulu, delillerin somut olmadığı gerekçesiyle itirazı reddetti. Somut delilleri edinmek ve taraflardan istemenin seçim kurullarının görevi olduğunu söyleyen CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, konunun takipçisi olacaklarını ve YSK’ye taşıyacaklarını belirtti.

CHP Çayeli İlçe Başkanlığı, “devlet memuru” statüsünde olmasına karşın 1 Aralık’a kadar istifa etmediği gerekçesiyle Baltacı’nın adaylığının iptalini istemişti. İlçe seçim kurulu, TFF’nin “1 Aralık’ta istifa etmiştir” yazısı üzerine iptal istemini reddetmişti. CHP İl Başkanlığı, Mustafa Baltacı’nın 21 Ocak’a kadar maaş aldığını ortaya koyan haberimizin ardından bu kez il seçim kuruluna itirazda bulundu. CHP İl Başkanı Saltuk Deniz, YSK’nin ilan ettiği seçim takvimine göre adayların istifa etmesi gereken tarihlerin ve zorunlulukların açıkça belirtilmiş olduğuna dikkat çekerek, usul ve yasaya aykırı bir şekilde aday olanların seçime girmelerinin toplum vicdanını ve yasalara olan güveni zedeleyeceğine vurgu yaptı. İl seçim kurulunca, “süresi içinde istifanın verilip verilmediğinin araştırılmasını” isteyen Deniz, Baltacı’nın adaylığının düşürülmesini talep etti. Ancak bu talep somut delil olmadığı gerekçesiyle il seçim kurulunca reddedildi. CHP Rize İl Başkanı Saltuk, “Konu ve soru basit, 1 Aralık 2018’de istifa ettiği beyan edilen kişi ile ilgili nasıl 50 günlük sigorta primi yatırılır? Muhtemelen de 20 bin TL civarı maaş ödenmiş olabilir. Sonuna kadar konunun takipçisi olacağız” dedi.

Baltacı’dan yalanlama

Öte yandan iddialar ve açıklanan belgeler üzerine ulaştığımız AKP Çayeli Belediyesi başkan adayı Mustafa Baltacı ise 01 Aralık 2018’de görevinden istifa ettiğini ileri sürerken, iddiaların asılsız olduğunu savundu. İstifa etmiş olmasına karşın 2018 Aralık ayı boyunca ve 21 Ocak 2019’a kadar sosyal güvenlik primlerinin yatırıldığını ve maaş aldığını hatırlattığımız Baltacı, sorularımızı yanıtsız bırakırken, kendisinin bugüne kadar haksız ve usulsüz herhangi bir iş yapmadığını söylemekle yetindi. Rize İl Seçim Kurulu, somut delil olmadığı gerekçesiyle itirazı reddetti.

<haber-dikey:1267836> 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler