Seçimlerde yaşanan ilginç gelişmeler

29 Mart yerel seçimlerinde yurdun çeşitli yerlerinde ilginç gelişmeler yaşandı. Kimi yerlerde baba-oğul yarışırken, bir beldede yurttaşlar protesto için sandığa gitmedi. Belediyede şöfor olarak işe başlayan bir kimi kişiler başkan seçilirken, belediye başkanı tarafından işten atılınca bunu gurur meselesi yapan temizlik işçisi ise seçimlere girerek, kendisini işten atan başkanı koltuğundan etti.

Yayınlanma: 02.04.2009 - 10:10
Abone Ol google-news

29 Mart yerel seçimlerinde yurdun çeşitli yerlerinde yaşanan ilginç gelişmelerden seçmeler...
 

Seçimin rekortmenleri

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, kentte 4. kez başkan seçilmeyi başardı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na kesin olmayan seçim sonuçlarına göre beşinci kez seçilen MHP adayı Aytaç Durak, seçimde geçerli oyların yüzde 29,7'sini aldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kentte ilk kez art arda üçüncü kez seçilen belediye başkanı oldu.

Seçimlere CHP'den giren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kentte üst üste üçüncü kez belediye başkanlığını kazandı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise kentte ilk kez 2. dönem seçilme başarısını gösteren belediye başkanı oldu.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, MHP'li Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, üç dönem üst üste seçilerek ilçe tarihinde ilke imza attı.

Mardin'in Savur ilçesinde 25 yıldır aralıksız belediye başkanlığı yapan Şerif Eşref Ayaz, yeniden başkan seçildi.

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde 3 dönemdir belediye başkanlığı görevini sürdüren Anavatan Partili Belediye Başkanı Mustafa Mutay (56), yeniden seçildi.


Muhtarların rekorları


Kastamonu'nun Araç ilçesine bağlı Gemi köyünde 46 yıldır muhtarlık yapan 75 yaşındaki Kadir Yetkinoğlu da en yakın rakibinden 4 oy fazla alarak göreve tekrar getirildi.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi Camikebir Mahallesi'nde ilk olarak 1967 yılında muhtar seçilen ve görevini aralıksız sürdüren Kamil Okay, son seçimde de koltuğunu kimseye bırakmadı.

Aydın'ın Didim ilçesi Hisar Mahallesi muhtarı ve Anadolu Ajansı yurt muhabiri Bahri Aşık, 6. kez mahallesinde muhtar seçildi.

Trabzon'un Çaykara ilçesi Şekersu köyünde 46 yıldır muhtarlık yapan Halim Kaya (75), yeniden aday oldu. Kaya, 41 seçmenden 32'sinin oyunu alarak yeniden göreve getirildi.

Tunceli'nin merkeze bağlı Doluküp köyünde 40 yıldır muhtarlık yapan Mehmet Ali Çetindere (76), son seçimde rakibini 1 oy farkla geçerek, yeniden muhtar oldu.

Kahramanmaraş merkez ilçeye bağlı Ekmekçi Mahallesi muhtarı Kemal Suyadal, babasından devraldığı muhtarlık görevini 31 yıldır aralıksız sürdürüyor. Suyadal, son seçimlerde yeniden muhtarlığı kazandı.

Mersin'de, 20 yıldır muhtarlık yapan ve kentin ilk kadın muhtarı olan Fehime Bölek için halk, 29 Mart seçimlerinde de göreve ''devam'' dedi. Yenişehir ilçesi Gazi Mahallesinde görev yapan Bölek (56), 6 bin 306 seçmenin bulunduğunu mahallede bu seçimlerde 2'si kadın toplam 3 adayla yarışmış ve yarışı yine önde tamamlamıştı.


Her seçimde oyunu arttırdı

Antalya merkez Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, üçüncü kez belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. İlk kez 1999'da Anavatan Partisi'nden aday olan Muhittin Böcek, yüzde 27 oy oranıyla belediye başkanı seçildi. 2004 seçimlerinde CHP'den aday gösterilen Muhittin Böcek, bu kez seçmenlerin yüzde 52'sinin oyunu alarak, başkanlığını sürdürdü. Son seçimlerde CHP'nin bir kez daha aday gösterdiği Muhittin Böcek, her üç seçmenden ikisinin oyunu almayı başararak, yüzde 66 oyla üçüncü kez başkan seçildi.


İşitme engelli muhtar üçüncü kez seçildi


Erzincan'ın Üzümlü ilçesi Fatih Mahallesi'nde 1999'dan beri muhtarlık yapan işitme engelli Mehmet Ali Yeniçeri, seçimi tekrar kazandı. Yeniçeri, çocukken geçirdiği ateşli hastalık sonucu duyma yetisini kaybettiğini belirterek, ''Dudak okuma yöntemi ve işaret diliyle söylenenleri anlıyorum'' diye konuştu.


5 dönemde 4 ayrı partiden belediye başkanı seçildi


Antalya'nın Finike İlçe Belediye Başkanlığı'na üst üste beşinci kez seçilen Nail Dülgeroğlu, hemen her seçime farklı bir partiden aday olarak girdi ve tümünü kazanmayı başardı.
Finike'de 1983-1989 yılları arasında Anavatan Partisi İlçe Başkanı olarak siyasete atılan Nail Dülgeroğlu, 1989'da Islahatçı Demokrasi Partisi'nden aday olarak belediye başkanlığını kazandı. 1994 yerel seçimlerinde tekrar Anavatan Partisi'ne dönerek başkanlığı kazanan Dülgeroğlu, 1999'da bir kez daha Anavatan Partisi adayı olarak seçim zaferi elde etti. Dülgeroğlu, 2004'te ise DP'den dördüncü kez belediye başkanı oldu. Son seçimlerde AKP'den aday gösterilen Nail Dülgeroğlu, 5 seçim döneminde 4 ayrı partiden belediye başkanlığı kazanarak, siyasi tarihe ilginç bir not bıraktı.


Uzun yıllardır yaptıkları görevlerini kaybettiler

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde aralıksız 41 yıl belediye başkanlığı yapan 84 yaşındaki Numan Omuzluoğlu, seçimi kazanamadı.

Sakarya'nın Söğütlü ilçesi Orta Mahalle'de de 4 dönem muhtarlık yapan 89 yaşındaki Mustafa Duman, son seçimi kaybetti.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde 20 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten CHP'li Ali Sarıbaş, tekrar seçilemedi.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde üç dönemdir art arda bağımsız belediye başkanı seçilen Mustafa Gülhaş, AKP'den aday olarak girdiği seçimleri kaybetti.
 

Belediyede şofördü, başkan oldu

Sivas'ın Doğanşar ilçesinde belediyede şoför olarak çalışan Halil Balık, arkadaşlarının ısrarıyla aday olduğu seçimlerde belediye başkanlığını kazandı. Doğanşar Belediyesi'nde Sivas-Doğanşar arasında belediyeye ait minibüsün sürücülüğünü yapan 42 yaşındaki Halil Balık, arkadaşlarının ısrarları üzerine yerel seçimlerde MHP'den belediye başkan adayı oldu. Yeniden AKP'den adaylığını koyan Doğanşar Belediye Başkanı Necdet Oktay Karaman'a rakip olan Balık, seçimlerde diğer adayları geride bırakarak başkanlığı kazandı.

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Gölyaka Belde Belediyesi'nde 5 yıldır otobüs şoförü olarak görev yapan Ramazan Erdoğan, belediye başkanlığını kazandı.

Malatya'nın Pütürge ilçesine bağlı Tepehan beldesinde 12 yıl belediye başkanının makam şoförlüğünü yapan Mehmet Öner de başkanlığa aday oldu. Öner, Başkan Nedim Çeker'i geride bırakarak seçimi kazandı.
 

Akrabalar arasında rekabet

Yerel seçimlerde farklı partilerden aday olan akrabalar arasında rekabet de yaşandı. Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Karacahisar beldesinde mevcut Belediye Başkanı DP'li Ali Tekel, AKP'den aday olan yengesinden fazla oy alarak yeniden başkan seçildi.
Karacahisar beldesinde belediye başkanlığı görevini iki dönemdir yürüten Ali Tekel DP'den, 11 yıl önce ölen kardeşi Ramazan Tekel'in eşi Gül Tekel ise AKP'den belediye başkanlığına aday oldu. Seçimleri kazanan Ali Tekel, yaptığı açıklamada, ''Seçim süreci sona erdi. Seçimi kaybetmekten üzüntü duyan yengemle aramızda sorun yok'' dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na AKP'den aday olan Zeki Toçoğlu, MHP adayı olan amcasının oğlu Enver Toçoğlu'na karşı seçimi kazandı.


Başkan adayı seçimden önce öldü

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Oymapınar Belde Belediye Başkanı ve AKP adayı Mehmet Bozkurt (36), seçime 6 gün kala beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti.AKP, kanun gereği kesinleşen aday listesi Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edildiğinden yeni aday gösteremedi. Yaşamını yitiren Bozkurt, seçimden 700 oyla birinci çıktı.


Vefat eden eşinin yerine seçildi

Aydın'ın İncirliova İlçe Belediye Başkanıyken yakalandığı hastalığa yenik düşerek 2 yıl önce yaşamını yitiren Ümit Orbay'ın eşi Fadime Orbay, yarım kalan projeleri tamamlamak üzere çıktığı başkanlık yarışını kazandı.
İncirliova'nın yeni başkanı Fadime Orbay, seçim sonuçları açıklanınca mazbatasını almadan eşinin mezarına gidip dua etti.

Kendisini işe alan belediye başkanını koltuğundan etti

Kastamonu'nun Küre ilçesinde MHP'den aday olan belediye işçisi Kamil Aydınlı, kendisini 1998'de işe alan 15 yıllık AKP'li Belediye Başkanı Kemal Engin Ayrancı'yı koltuğundan etti.

Belediyede çalıştığı sürede, 4 yıl MHP İlçe Başkanlığı yapan, daha önce Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Kamil Aydınlı, yerel seçimlerde AKP'li Belediye Başkanı Kemal Engin Ayrancı'ya rakip oldu.

Seçimlerde 610 oy alan Kamil Aydınlı, 559 oyda kalan 15 yıllık Belediye Başkanı Ayrancı'nın yerine başkan seçildi.


Zabıta memurluğu yaptığı belediyeye başkan seçildi

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde AKP adayı Mehmet Yılmaz, 20 yıldır zabıta memurluğunu yaptığı belediyeye başkan seçildi.

1989'da kurulan Pınarbaşı Belediyesinin ilk memuru olan, 20 yıl boyunca zabıta memurluğu yapan ve 29 Mart öncesinde görevinden istifa ederek AKP'den aday olan Yılmaz, yüzde 54.9 oy alarak Pınarbaşı Belediyesinin yeni başkanı oldu.


İşten atılan temizlik işçisi belediye başkanı oldu

Kilis'in Polateli İlçe Belediyesinde temizlik işçiliği yaptığı sırada işten atılan Hakkı Çelik, belediye başkanı seçildi. Hakkı Çelik, yaptığı açıklamada, Polateli Belediyesine 1999'da temizlik işçisi olarak girdiğini, ancak 2004'te işten çıkarıldığını söyledi. Bunu gurur meselesi yaptığını anlatan Çelik, ''5 yıldan beri sürdürdüğüm çalışmalar sonunda 29 Mart yerel seçimlerinde, beni işten çıkaran belediye başkanının karşısına aday olarak çıktım'' dedi. Hakkı Çelik, kendisini işten atan Belediye Başkanı Mustafa Polat'tan 15 oy fazla alarak, seçimi kazandı.


Belediye başkanlığını eşlerinden devraldılar

Iğdır'da eşleri partileri tarafından aday gösterilmeyen 2 kadın, başka partilerden girdikleri seçimleri kazanarak belediye başkanı oldu.

Melekli Belde Belediye Başkanı Servet Çankaya'nın AKP'den aday adaylığı başvurusu kabul edilmeyince, eşi Emine Çankaya DP'ye katılarak belediye başkan adayı oldu. Eşi Çankaya'nın da desteğini alan Emine Çankaya, seçimi kazandı. Belediye Başkanlığı'nı eşi Servet Çankaya'dan devralacak olan Çankaya, beldenin ilk kadın belediye başkanı oldu.

Aralık ilçesinde ise eski belediye başkanı Yıldırım Turan'ın yeniden AKP'den aday gösterilmemesi üzerine eşi Hanım Turan, DP'nin belediye başkan adayı olarak girdiği seçimi kazandı. İlçenin ilk kadın belediye başkanı olan Turan, eşinin desteğiyle seçimi kazandığını belirtti.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde de AKP'den aday gösterilmeyen Belediye Başkanı Mehmet Uludağ'ın eşi Malike Uludağ, DP'den girdiği seçimleri kazanarak ilçenin ilk kadın belediye başkanı oldu.

Hatay'ın Samandağı ilçesinde, Nihat Nehir, eşi Hülya Nehir'in DSP'den adaylığının kabul edilmemesi üzerine aday olduğu ÖDP'den seçimleri kazandı.
 

Kuzenler yarıştı, hiçbiri kazanamadı

Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Kelekçi beldesinde belediye başkanlığı için yarışan üç kuzen de seçilemedi. AKP'den Halil Gençoğlu, CHP adayı Muzaffer Gençoğlu ve MHP adayı Rıza Gençoğlu, bütün mücadelelerine rağmen seçimi kazanamadı.



Aralarında az fark bulunan adaylar

İlçe ve belde belediye başkanlığı ile muhtar adaylarından bazıları seçimi çok az oy farkıyla kazandı.

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesine bağlı Bademli köyü muhtarı Süleyman Altundaş (79), son iki yerel seçimde de 1 oy farkla muhtar seçildi.

İki mahalleden oluşan 588 nüfuslu Bademli köyünün muhtarı Altundaş'ın seçimi 1 oy farkla kazanması üzerine, rakibi Seyit Karatağ, İlçe Seçim Kuruluna başvurarak oyların tekrar sayılmasını istedi.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde AK Parti adayı Yaşar Yazıcı, 3 oy farkla seçimi kazandı. Bunun üzerine Akcan, 819 oyun geçersiz sayıldığı seçimler için İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulundu.

Yozgat'ın Saraykent ilçesinde İdris Öngel, AKP'den aday gösterilmeyince istifa edip MHP'den aday oldu. Öngel, aldığı 1632 oyla belediye başkanı seçilirken, AKP adayı İbrahim Emir 1291 oyda kaldı.

Malatya'nın Kale ilçesinde DP adayı Hacı Bayram Gökhan, AKP adayı Cahit Tokmak'tan 12 oy fazla alarak belediye başkanlığını kazandı. Doğanyol ilçesine bağlı Gökçe beldesinde ise MHP adayı Hasan Hüseyin Doşer, 190 oyla başkan seçildi. AKP adayı Eşref Aydın'a sandıktan 188 oy çıktı.

Tunceli'nin Demirkapı köyünde ise muhtar adayları Enver Yeşildağ ve akrabası Erdoğan Yeşildağ, seçimde 43'er oyla berabere kaldı. Çekilen kura sonrasında Enver Yeşildağ muhtar oldu.

Güleç köyünde de 2 dönemdir muhtarlık yapan Hüseyin Yula, son seçimde aynı sayıda oy aldığı rakibi Hıdır Özmen'e, yapılan kura çekimiyle mutarlığı devretti.

Erzurum'un Çat ilçesi Yavi beldesindeki seçimleri 2 oy farkla kazandığı açıklanan BBP adayı Abdulhaluk Yılmaz'ın mutluluğu kısa sürdü. AKP'nin seçim sonuçlarına yaptığı itiraz üzerine tekrar yapılan sayım sonrası, başkanlığı 2 oy farkla Latif Pekçan'ın kazandığı belirlendi.

Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Nikfer beldesinde, AKP adayı Mustafa Davulcu ile CHP adayı Ali Yarangünü'nün 898'er oy aldığı belirlendi. Bunun üzerine yapılan kura çekimini, CHP adayı kazandı.


Başkanlık iki aday arasında gidip geldi

Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde AKP adayı Davut Karadavut ve Saadet Partisi adayı Mustafa Aksu 1059'ar oy aldı. Her iki adayın itirazı üzerine geçersiz oylar yeniden sayılıp, AKP adayı Karadadavut'un kazandığı belirtildi. Aksu'nun sonuca tekrar itiraz etmesi üzerine oylar yeniden sayıldı. Aksu'nun 5 oy farkıyla seçimi kazandığı açıklanınca bu kez de Karadavut itiraz etti. Oyların bir kez daha sayılmasının ardından AKP adayı Davut Karadavut'un 1060, Saadet Partisi adayı Mustafa Aksu'nun da 1058 oy aldığı belirtildi.
Saadet Partisi, seçim sonucunu Yüksek Seçim Kurulu'na götürmeye hazırlanıyor.


Seçimleri kazanan kadın adaylar

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kurtbey beldesinde seçimi kazanan Mübeccel Çalışkan, beldenin ilk kadın belediye başkanı oldu. Yerel seçimlerde AKP'li İlter Akıncı ile yarışan Çalışkan, oyların yüzde 54.5'ini aldı. Akıncı ise yüzde 44.5 oyda kaldı.

Van'da ilk kez bir kadın, muhtarlığa adaylığını koyarak, seçilmeyi başardı. Cumhuriyet Mahallesi muhtar adayı Leyla Tanrıtanır, 4 rakibini geride bıraktı. Tanrıtanır, 2 bin 400 oyun 1297'sini alarak muhtar oldu.

Düzce Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Hanife Gür, Kara Hacı Musa Mahallesi muhtarı seçildi. Hanife Gür, kayıtlara Düzce'nin ilk kadın muhtarı olarak geçti.

Karaman Seki Çeşme Mahallesi'nde muhtarlık seçimini kazanan Sefa Baldırlı (45), kentin ilk kadın muhtarı oldu. Birçok kişinin seçilemeyeceğini iddia etmesine rağmen 3 ay boyunca kapı kapı gezerek çalıştığını anlatan Baldırlı, kendisinin 356 oy, en yakın rakibinin ise 244 oy aldığını kaydetti.

Isparta'nın Çünür Mahallesi'nde 8 adaya karşı yarışan Kadriye Bilgiç, muhtarlığı kazandı. Isparta'da Gülistan ve Hızırbey mahalleleri de bu dönem kadın muhtar tarafından yönetilecek. Gülistan Mahallesi'nde Zuhal Top, Hızırbey Mahallesi'nde ise Zeynep Yiğit seçimi kazanan isimler oldu.

İzmir'in Ödemiş ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde muhtarlığa getirilen Elvan Boz Çetinkaya, ilçe tarihinin ilk kadın muhtarı ünvanına sahip olduğunu bildirdi.

Kırklareli'nin Kavaklı beldesinde 2004 seçimlerinde belediye başkanı olan İnci Gönülal Tunç, yeniden CHP'den belediye başkanlığına seçildi. Bu seçimde 951 oy aldığını belirten Tunç, AK Parti'li belediye başkan adayı Gürel Koşdemir'in ise 878 oyda kaldığını söyledi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde DTP'nin adayı olarak seçime katılan Leyla Güven, ilçenin ilk kadın belediye başkanı oldu.

Bağımsız adaya '0' oy

Elazığ'ın Ağın ilçesinde belediye başkanlığı seçimlerine bağımsız olarak katılan Nizamettin Karadağ (63), seçmen kütüğünün Ankara'da olması nedeniyle oy kullanamadığı seçimde hiç oy alamadı. Adaylık sürecinde maddi olarak çok yıprandığını ifade eden Karadağ, ''Bu adaylık bana çok palalıya mal oldu'' dedi.


Sandıktan çıkan oy sayısı şaşırttı

Malatya'da belediyeliği iptal edilen Konak beldesindeki yurttaşlar, bu durumu protesto etmek için sandığa gitmedi. Konak'taki sandıktan sadece 3 oyun çıktığı, bunların sandık görevlilerine ait olduğu belirtildi.

Malatya'nın Arguvan ilçesinde ise MHP'den aday olan Ali Gülle, kendisine sandıktan bir tek oyun çıkmasının şaşkınlığını yaşadı.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Sorkun beldesinde MHP adayı olan avukat Kadir Tunç, seçimlerde 9 oy alabildi.

Bingöl Belediye Başkanlığı bağımsız adayı olan ve düzenlediği miting alanına eşek sırtında giden Zeki Börükoçin, 76 oy almanın kırgınlığını yaşıyor.

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Düzkışla beldesinde bağımsız belediye başkan adayı olan Alican Erol'a, AKP belediye başkan adayı amcasının oğlu Yücel Erol'a destek olmak amacıyla adaylıktan çekilmesine rağmen, sandıktan bir oy çıktı. Bu arada, belde belediye başkanlığını Saadet Partisi adayı Mehmet Sezigen kazandı.

Denizli belediye başkanlığı için bağımsız aday olarak seçime giren ve yaptığı mitinge 7 polis ve 3 gazeteci dışında katılım olmayan Musa Kazım Ertabak'a sandıktan 70 oy çıktı.

Rize'de ikinci kez belediye başkanlığı için bağımsız aday olan Lokman Koçan'ın, önceki seçimde bin olan oy sayısı 27'ye düştü.


İl belediye başkanlığını kazanan tek aday

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye'de il belediye başkanlığını kazanan tek bağımsız aday oldu.


Görevden alınan DTP'li belediye başkanları yeniden seçildi

Diyarbakır'da görevden alınan eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile Şırnak'ın Cizre ilçesi eski Belediye Başkanı Aydın Budak, yeniden başkan seçildi.

Demirbaş, Sur Belediye Meclisinin ''Belediye hizmetlerinin çok dilli olarak yürütülmesine'' ilişkin aldığı kararın ardından Danıştay 8. Dairesi'nde dava açıldığını ve 27 Haziran 2007'de görevden alındığını hatırlattı.

Nevruz etkinliğinde yaptığı konuşma nedeniyle ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek'' suçundan tutuklanan Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak da 2007'de İçişleri Bakanlığı'nca görevinden uzaklaştırılmıştı.


Muhtarlık seçimlerine 59 yıldır tek adayla giriyorlar

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Eşmepınar köyü, 59 yıldır muhtarlık seçimlerine tek adayla gidiyor. Hasköy'e 5 kilometre uzaktaki, 3 bin nüfuslu Eşmepınar köyünde 1950 yılından beri köylüler bir araya gelerek, ihtiyar heyetinin belirlediği isim üzerinde uzlaşıyor. Tek adayla muhtarlık seçimine giren köyde, ikinci kez aday gösterilen Abdulmelik Akıncı (48) seçimi kazandı.
 

Maaşını köye bağışlayacak

Adıyaman'ın Gerger ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde maaşını köye bağışlamayı vaadeden muhtar adayı Mehmet Ay, seçimi kazandı.


70 yıllık geleneği bozdu

Aksaray'da, 70 yıldır aynı aile üyelerinin yürüttüğü Büyük Bölcek Mahallesi muhtarlığını, bu kez başka bir aday kazandı. Seçimde 4 aday arasından en fazla oyu alan Sinan Yavaş, en yakın rakibi eski muhtar Yavuz Selim Dirican'a 1173 oy fark attı.


Muhtarlık babadan oğula geçti

Öte yandan, Konya'nın Ereğli ilçesine bağlı Taşbudak köyünde ise muhtarlık, babadan oğula geçti. Taşbudak köyünde iki dönem üst üste muhtar seçilen Ali İhsan Yıldırım'ın yerel seçimlere birkaç ay kala hayatını kaybetmesi üzerine oğlu Hasan Yıldırım, girdiği muhtarlık seçimini kazandı.


Genç yaşta önemli görevler

Erzurum'un Azize İlçesi Belediye Başkanlığı'na seçilen 31 yaşındaki Fatih Cengiz, Türkiye'nin en genç belediye başkanları arasında yer aldı.

Rize'nin Fındıklı ilçesine bağlı Kıyıcık köyünde de 23 yaşındaki muhtar adayı Aziz Köroğlu, kullanılan 213 oydan 99'unu alarak iki rakibini geçmeyi başardı.


Hem belediye başkanı hem muhtar adayı

Artvin'in Ardanuç ilçesinde hem belediye başkanlığı hem de muhtarlık için yarışan aday, iki seçimi de kaybetti. MHP'den Ardanuç Belediye Başkan adayı olarak seçime giren Azmi Tüzün (59), doğum yeri Aşıklar köyünden de muhtar adayı oldu. Tüzün, resmi olmayan kesin sonuçlara göre 25 oy aldığı belediye başkanlığı seçimlerini kazanamadı. Muhtarlık için de 15 oy alan Tüzün, 2 oy farkla seçimi kaybetti.


Baba ile oğulun muhtarlık yarışı

Kilis'in Yavuzlu beldesinde, baba İbrahim Çekiç ile oğlu Mehmet Çekiç, aynı mahalleden muhtar adayı oldu. Bazen ayrı bazen birlikte seçmenleri ziyaret eden baba-oğul, ''Hangimizi daha yararlı buluyorsanız onu destekleyin'' diyerek oy istedi. Seçim sonucunda kazanan Mehmet Çekiç oldu.

Köyün tüm oyunu aldı

Kilis'in Elbeyli ilçesi Taşlıbakar köyünde, CHP'den İl Genel Üyesi adayı Mehmet Akçabay, köy halkının tüm oyunu alarak seçimi kazandı. Köydeki 83 seçmenin hepsi aynı siyasi partiden yana tercihi kullanarak Açabay'ı seçti.


Aynı isimli aday

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Gazi Mahallesi muhtarı Memet Yıldız'ın rakibinin aynı isim ve soyisme sahip olması üzerine İlçe Seçim Kurulu, mevcut muhtarın baba adının da oy pusulasına eklenmesine karar verdi. Bunun üzerine 19 yıl önce kaybettiği babasının ismini seçmene ezberleten muhtar, yeniden seçilmeyi başardı.


Oy zarflarından para ve kadın kimliği çıktı

Denizli'nin Çameli ilçesinde Yumrutaş Mahallesi 1006 nolu sandıkta muhtar seçimine ilişkin oyların tasnifinde, bir zarftan kadın kimliği ve bir miktar para çıktı.

İki adaydan Yurdakan Öksün'e destek amacıyla zarfa kimlik ve para koyan vatandaşın oyu geçersiz sayıldı. Diğer aday Hasan Sökmen, iki oy farkla seçimi kazandı.

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kapaklı köyünde, muhtarlık için oy kullanılan zarftan 400 TL çıktı. Oy iptal edilirken, İlçe Seçim Kurulu'na başvuran ve paranın kendisine ait olduğunu bildiren Ali Denizaltı'ya (55) para geri verildi. Denizaltı, cebindeki parayı oy pusulasıyla yanlışlıkla zarfa koyarak sandığa attığını söyledi.

Makam odasının kapısını söktürdü

Burdur'un Ağlasun ilçesinde belediye başkanlığına seçilen MHP'li Aydın Kaplan, ilk iş olarak, makam ve başkan sekreterinin oda kapılarını söktürdü.

Kaplan, ''Kapıları söktürdük. Böylece halkla belediye arasında engel kalmadı. Vatandaş bundan sonra başkanına doğrudan ulaşacak'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler