'Sessiz'e Cannes'dan ödül

Rezan Yeşilbaş'ın yönetmenliğini yaptığı 'Sessiz' filmi Cannes Film Festivali'nde 'En iyi kısa film ödülü'nü kazandı. Ödülü, filmin başrol oyuncusu Belçim Bilgin ile birlikte alan Yeşilbaş, 'Bu ödülü ülkemin sessiz ve yalnız bırakılmış kadınlarına adıyorum' dedi.

Yayınlanma: 27.05.2012 - 17:32
Abone Ol google-news

65. Cannes Film Festivali kapanış töreni yapıldı. Festivalde ilk Altın Palmiye Kısa Film dalında verildi. En İyi Kısa Film ödülünü 'Sessiz' (Be Deng) filmiyle Rezan Yeşilbaş kazandı.

Belcim Bilgin ve Cem Bender'in başrollerini oynadığı 7 dakikalık 'Sessiz', 1984 yılında Diyarbakır cezaevinde yatan bir mahkum ile karısının hikayesini konu alıyor.

Altın Palmiye Michael Haneke'nin

Festivalde En İyi Film'e verilen Altın Palmiye ödülü usta yönetmen Michael Haneke'nin oldu. 'Amour' filmiyle ödülü kazanan Haneke uzun süre ayakta alkışlandı. Haneke, oyuncularına övgüde bulundu ve 30 yıllık eşine esprili bir dille 'bana katlandığın için teşekkür ederim' dedi.

Törene damgasını vuran bir diğer film Cristian Mungiu'nun 'Beyond the Hills' adlı filmi oldu. En İyi Senaryo ödülü alan film başrol oyuncularına da ödül getirdi.

En İyi erkek Oyuncu 'The Hunt'taki performnsıyla Mads Mikkelsen'in olurken, En İyi Yönetmen ödülü 'Post Tenebras Lux' ile Carlos Reygadas'a verildi.

Ödül kazanan bütün filmler

*Altın Palmiye: Michael Haneke - Amour
*Jüri Büyük Ödülü:

Matteo Garrone - Reality
*En İyi Yönetmen:

Carlos Reygadas - 'Post Tenebras Lux'
*En İyi Erkek Oyuncu:

Mads Mikkelsen -'The Hunt' (Thomas Vinterberg)
*En İyi Kadın Oyuncu:

Cosmina Stratan ve Cristina Flutur - 'Beyond the Hills' (Cristian Mungiu)
*En İyi Senaryo:

Cristian Mungiu - 'Beyond the Hills'
*Jüri Özel Ödülü:

Ken Loach - 'Angel's Share'
*Altın Kamera (Camera d'Or):

'Beasts of the Southern Wild' (Yön: Benh Zeitlin)

*Kısa Metraj: 'Sessiz' (Yön: Rezan Yeşilbaş)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler