Şişli’de 1 liralık kıyamet

Sarıgül belediye başkanıyken 9 gayrimenkulü 30 yıllığına 1 liraya kiraladı. Kararların bazılarında meclis üyesi olarak imzası bulunan İnönü, gayrimenkulleri geri almak istiyor.

Yayınlanma: 21.12.2015 - 22:22
Abone Ol google-news

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, 2010- 2013 yılları arasında Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Sarıgül olan Şişli Meslek Yüksekokulu’na 30 yıllığına, 1 liraya kiralanan 70 bin metrekarelik yaklaşık 300 milyon dolar değerindeki belediyeye ait 9 gayrimenkul için dün olağanüstü meclis toplantısı yaptı.

Toplantıda belediyeye ait bu gayrimenkullerin geri alınması istendi. Hayri İnönü meclis toplantısını yönettiği için oy kullanamadı ve teklif oybirliğiyle reddedildi. İnönü meclisi yönetmeseydi teklif oy çokluğuyla reddedilecek ve yargı süreci kolaylaşacaktı. Kiralama kararlarının bazılarında dönemin meclis üyesi olarak imzası bulunan İnönü, karar üzerine yaptığı basın açıklamasında hukuki süreci başlattığını ve gayrimenkuller geri alınana kadar mücadeleye devam edeceğini söyledi. İnönü “Elbette amacımız öğrencilerimizi mağdur etmek olamaz. Onlara desteğimiz her zaman devam edecek” dedi. Gazetemize konuşan Şişli Belediyesi Meclis üyeleri ise “Okulun 2 binden fazla öğrencisi var ve çok sayıda öğrenci burslu okuyor. Belediyenin bu desteğine ihtiyaçları var” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler