Selahattin Demirtaş'tan açlık grevi açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinde başlattıkları açlık grevine ilişkin avukatları aracılığıyla açıklama yaptı.

Yayınlanma: 31.03.2017 - 15:02
Abone Ol google-news

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutulduğu Edirne F Tipi Cezaevi'nden kendisinin de dahil olduğu açlık grevine ilişkin avukatları aracılığıyla açıklamada bulundu.

Kişi ve milletvekilleri olarak şahsi talepleri olmadığını, cezaevlerinde yaşanan duruma dikkat çekmek için açlık grevine başladığını vurgulayan Demirtaş, mesajına şunları kaydetti: "Adli ve siyasi ayrımsız bütün tutuklu ve hükümlüler insani muamele görme hakkına sahiptir.

Türkiye cezaevlerinde yaşanan hukuk dışı, gayri insani ve keyfi uygulamalara dikkat çekmek istiyoruz. Bu sorunlardan kaynaklı birçok cezaevinde 40 günü aşkındır devam eden açlık grevleri vardır.

Adalet Bakanlığı'nın kendi sorumluluk alanındaki bu ciddi meselelere duyarsız kalmasını kabul etmemiz mümkün değildir.

Bizim milletvekilleri olarak şahsımız için hiçbir talebimiz yoktur. Açlık grevine ve cezaevlerindeki sorunlara dikkat çekmek, Adalet Bakanlığı'nın sorumluluğunu hatırlatmak ve özel olarak da Edirne Cezaevi Müdürü'nün keyfi uygulamalarını protesto etmek için açlık grevi yapıyoruz."
(Kaynak: Dihaber)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler