Taban ‘Demirtaş’ diyor

HDP yöneticilerinin izlenimleri, parti tabanının Demirtaş’ı aday görmek istediği yönünde. Bir karara varmak için 30 Nisan’daki duruşma beklenecek.

Yayınlanma: 23.04.2018 - 22:58
Abone Ol google-news

HDP’de, parti tabanının cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adayı olmasını istediği belirtiliyor.

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), önceki gün İstanbul’da, erken seçim kararı, cumhurbaşkanlığı seçimi ve 1 Mayıs gündemi ile toplandı. Toplantıda, HDP yöneticilerinin geçen hafta başında Ege ve Akdeniz bölgelerine yaptığı geziler değerlendirildi. Ortaya çıkan tabloya göre parti tabanının HDP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak cezaevinde bulunan eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ı görmek istediği belirtildi. HDP yönetiminin cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turuna CHPİYİ Parti ve SP’nin ittifak yaparak tek aday ile katılacağını öngördüğü, partilerinin ise seçimi’ne kendi adayıyla katılacağı, ikinci tura kalınması halinde kilit parti konumunda yer alacağı konusunda fikir birliğine varıldığı öğrenildi.

Parti yönetimi, Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda özellikle 30 Nisan’da İstanbul 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak olan duruşmayı bekleyecek. Bazı partililerin ise Demirtaş hakkındaki yargılamaların duracağını belirterek, milletvekili adayı olmasını istediği kaydedildi.

CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi arasındaki görüşme trafiği konusunda da HDP’li bazı yetkililerin gayri resmi olarak bilgilendirildiği öğrenildi.

Haber üzerine sosyal medyadan bir açıklama yapan Demirtaş’ın Avukatı Mahsuni Karaman, “Demirtaş’ın henüz savunma bile yapmadığı bir dosyanın bu sürece etkisi yoktur. Bir ceza alması söz konusu olmayıp mütalaa, buna karşı savunma ve diğer taleplerimiz nedeniyle bu dosya en erken Eylül ayında karara çıkabilir; İstinaf süreci ile hüküm en erken 2019’da kesinleşebilir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler