Skandallar bitmiyor

ÖSYM, Erzurumlu adayın puanını hem yanlış hesapladı hem de 'Şimdi yoğunuz iki gün sonra arayın' dedi.

Yayınlanma: 10.09.2011 - 07:00
Abone Ol google-news

Erzurum’da Burak Akpınar’ın ortaöğretim diploma puanı sıfır olarak hesaplandı. Akpınar, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ni (ÖSYM) aradı, “Şimdi yoğunuz sonra arayın” yanıtını aldı. Akpınar, “Gerekli mercilere bildirdik, ancak ilgilenmediler” dedi.

Erzurum’da 3 Temmuz Lisesi’nden mezun olan Burak Akpınar, Beden Eğitimi Yüksekokulu sınavları için kayıt yaptırmaya fakülteye gittiğinde ortaöğretim diploma puanının sıfır olarak hesaplandığının farkına vardı. Mezun olduğu liseye giderek durumu anlatan Burak Akpınar ve annesi Rüveyda Akpınar’a okul yönetimi “Bizim hatamız değil” dedi. ÖSYM’yi arayan anne Rüveyda Akpınar’a ise, “Şimdi yoğunuz iki gün sonra arayın” cevabı verildi. ÖSYM’ye temmuz ayında dilekçe gönderen Burak Akpınar hâlâ cevap gelmediğini belirterek, “Beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorum. Eğer diploma notum 46,59’da hesaplansaydı birinci olarak girecektim. Ama şimdi giremeyebilirim. Gerekli mercilere bildirdik, ancak bizimle ilgilenmediler. Hayallerim yıkıldı” dedi. Rüveyda Akpınar ise dava açacaklarını belirtti.

Bir gazetenin haberine ilişkin ÖSYM’den yapılan açıklamada ise adayların ve mezun oldukları okulların verdikleri bilgilerin sorumluluğunun adaylara ait olduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler