Sneijder'e '10' numara tedavi

Galatasaraylı yıldızın Fenerbahçe derbisine yetişebilmesi ve stresten uzak kalması için özel bir yol izleniyor.

Yayınlanma: 30.03.2016 - 08:57
Abone Ol google-news

Hollanda Milli Takımı’nın geçen cuma Fransa ile oynadığı hazırlık maçında sakatlanan ve sağ arka adalesinde 2. derecede yırtık tespit edilen Sneijder için Galatasaray’da seferberlik ilan edildi. Hollandalı yıldızın, 13 Nisan’daki Fenerbahçe derbisine yetiştirilmesi adına Galatasaraylı idareciler ile sağlık heyeti yoğun bir mesai yapıyor. Ankara ve İstanbul’daki terör saldırılarından etkilendiğini açıklayan Sneijder, sakatlığı için “Belki de Türkiye’de yaşadığım stresin etkisi vardı” ifadelerini kullanmıştı. Sneijder ayrıca milli maç arasında İstanbul’da yaşayan eşi Yolanthe ve yeni doğan oğlu Xess Xava’yı ABD’ye göndermişti. Tüm bu gelişmeleri değerlendiren Galatasaray kurmayları, Sneijder’in kafasının rahatlayabilmesi, stresten uzaklaşması ve sakatlığını atlatıp futbola odaklanabilmesi adına farklı bir yol izledi.

4 GÜN KAFA İZNİ VERİLDİ

A Milli Futbol Takımı’nın İsveç’le oynadığı maçta sakatlanan Hakan Balta, 1 gün sonra Ay-Yıldızlıların kampından ayrılıp İstanbul’a döndü. Tecrübeli futbolcunun tedavisine Florya’da Sarı-Kırmızılı kulübün sağlık heyeti tarafından başlandı. Ancak aynı yöntem Sneijder’in tedavisinde uygulanmadı. Galatasaraylı yetkililer, cuma günkü maçta sakatlanan Sneijder’in tedavisine Hollanda Milli Takımı doktorları tarafından başlanmasına onay verdi. Bir yandan da Galatasaray doktoru Yener İnce, Hollandalı meslektaşlarıyla sürekli diyalog halinde kaldı, Sneijder’in ilk MR sonuçlarını dijital ortamda inceledi, tedavi metotları üzerinde görüş alışverişinde bulundu. Bu sayede geride kalan 4 günlük süre içinde yıldız futbolcunun psikolojik açıdan biraz daha rahatlamasının sağlanması hedeflendi.

ÖZEL FİZYOTERAPİST GELİYOR

Bugün İstanbul’a dönecek Sneijder’in durumu doktor Yener İnce tarafından bir kez daha kontrol edilecek. Yeniden MR’ı çekilecek Hollandalı futbolcunun sakatlığındaki son durum tespit edilecek, iyileşmesi adına izlenecek tedavi programı belirlenecek. Sneijder’in özel fizyoterapisti Andre van Alphen, Florya’da mesaiye başlayacak. Hassas olan adale sakatlığında doktor Yener İnce’nin kontrolünde Sneijder için günde 8 saati bulan özel bir tedavi programı uygulanması düşünülüyor. Bu çalışmanın içinde özel masaj ve iğne tedavileri de yer alıyor. Sneijder’in vücudunun vereceği tepkiye göre ortalama 3 hafta olan iyileşme süresinin kısaltılması, bir mucizeye imza atılarak Hollandalı yıldızın Fenerbahçe derbisine yetiştirilmesi hedefleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler