Sopa ve silahla gelip 60 yıllık ağaçları katlettiler

SS İvme Yapı Kooperatifi , Devlet Tiyatroları’nın içinde İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi ve Stüdyo Sahne’nin de yer aldığı Macunköy’deki tesislerine dün gece saat 04.00 sularında baskın düzenledi.

Yayınlanma: 07.04.2014 - 09:59
Abone Ol google-news

Eli sopalı ve silahlı olduğu belirtilen kişiler, günlerden bu yana arazideki ağaçlar için nöbet tutan tiyatro sanatçılarını da kuşatarak arazideki ağaçların tümünü kestiler. Sadece ağaçları kesmekle de kalmayan kooperatifin adamları, dozerle DT’nin tesislerde bulunan lokantasının da bir bölümünü yıktılar.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, gece baskınıyla ağaçları katleden SS İvme Yapı Kooperatifi’nin ruhsatının bugün iptal edileceğini söyledi. Yaşar, Ankara DT Müdürü Şekip Taşpınar’a yaptığı açıklamada, “Ağaç katliamı kabul edilemez, araziye böyle kanunsuz bir şekilde girilmesi kabul edilemez. Merak etmeyin, Yenimahalle Belediyesi olarak zabıta ekiplerimizi olay mahalline yönlendirdik. Ekiplerimiz gerekli çalışmayı yapıyorlar, söz konusu inşaat firmasının ruhsatı bugün içerisinde iptal edilecek. Kamuoyuna benden duyurulur” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler