Soylu'ya göre cinayetlerin sebebi film ve diziler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'da 112 Acil Çağrı Merkezi Personeli Hizmet İçi Eğitim Programı'nda yaptığı konuşmada, film ve dizilerin birçok cinayet için fikri altyapı oluşturduğunu savundu.

Yayınlanma: 06.12.2019 - 11:50
Soylu'ya göre cinayetlerin sebebi film ve diziler
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'da 112 Acil Çağrı Merkezi Personeli Hizmet İçi Eğitim Programı'nda konuştu. Son dönemde artan başta kadınlara yönelik olmak üzere şiddet olaylarına değinen Soylu, "Yeni iletişim, yaygın medya unsurlarıyla insanlardaki bir şeyleri kazanma hırsının artması veya topluma verilen yanlış mesajlar, gelişi güzel yapılan yayınlar, suçlu profilini değiştiriyor" dedi.  

Film ve dizilerin birçok cinayet için fikri altyapı oluşturduğunu savunan İçişleri Bakanı Soylu, "Günlük hayatta şahit olduğumuz pek çok cinayet hadisesinin aynısını yıllardan beri televizyon filmlerinde izliyorduk. Birilerini bir şekilde etkilediğini, yönlendirdiğini, bir fikri altyapı oluşturduğunu, kim inkar edebilir?" ifadesini kullandı.

SOYLU DAHA ÖNCE DE DİZİLERİ HEDEF GÖSTERMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bazı televizyon dizilerini eleştirmiş ve şu ifadelere yer vermişti:

"Her kurumun kendi adına üretmesi gereken tedbirler, atması gereken adımlar söz konusudur. Lanet bir dizi var 'Çukur' diye. Onun kadar olamıyorsak yazıklar olsun. Bir de 'Adana Sıfır Bir' diye dizi var. İkisinin etki alanı kadar etki alanı oluşturamıyorsak yandık. Bu iki dizi çocuklarımızı zehirliyor. İnsanımızı kendi kültüründen uzaklaştırıyor. Ben de hayretle bakıyorum 'Üniversite hocaları ne işe yarıyor?' diye."

ASILSIZ İHBARLARA PARA CEZASI

Soylu, 112 çağrı merkezlerine gelen asılsız ihbarlar ile ilgili yaptığı açıklamada ise  "Asılsız ihbarlara karşı ceza uygulamasına da başladık. Valiliklerimiz tarafından 250 lira ceza kesilmektedir ancak mesele ceza tahsil etmek değil hayat kurtarmaktır." dedi.

"3 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Terörle mücadeleye de değinen Soylu,"Ağrı'da sabahtan beri yürüyen bir operasyon var. Başka bir yerden aldığımız bilgiyi değerlendirerek emniyet ile Jandarma Komutanlığımızın düzenlediği operasyonla 3 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi. Bunların hepsi kendine ait oluşturulan hakikaten gelişmiş takip yöntemleri, izleme yöntemleri, en önemlisi de analiz yöntemleriyle gerçekleşmektedir" açıklamasında bulundu.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler