Sözcükleri iyice damıtmak lazım

Genç yazar Aytuğ Akdoğan iki sene boyunca dünyayı gezdi, mülteci kamplarında yaşadı ve iki yıllık yolculuğun ardından “Sürgün” isimli kitabını okuyucularıyla buluşturdu.

Yayınlanma: 22.11.2016 - 15:25
Abone Ol google-news

Aytuğ Akdoğan yeni kitabıyla ilgili olarak “Yalnızlığı ve yoksulluğu köpekler gibi koklamak için uzun yolculuklara çıktım. Bir gizemi çözmek istercesine koklamak ve içime çekmek için… Mülteciler ilk gençlik yıllarımda bir “öteki” idi benim için. Ben de bununla –yani bir nevi kendimle– yüzleşebilmek için fırtınanın tam ortasına kırdım dümenimi. Ve fırtına dindiğinde ortaya bu kitap çıktı. Çünkü mülteciler gibi benim de yolda aradığım şey ailem, ülkem ve vicdanımdı.” diyor.

Ve genç yazar sözlerine şu şekilde devam ediyor: Kitaplarımı yazmaya başlarken “Öncelikle, “Ne hakkında yazsam tutar?” diye değil de, “Ne hakkında yazarsam kendimi daha iyi hissedebilirim?” şeklinde bir soruyla yola çıkıyorum.” son çalışmasını iki yılda kaleme aldığını ve düzenlemesi konusunda altı ay uğraştığını belirterek “Sözcükleri iyice damıtmak lazım” ifadesini kullanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler