Sultanbeyli savaş alanına döndü

Sultanbeyli'de Fatih Polis Karakolu'na intihar saldırısı düzenlendi. Çatışmada bir polis şehit oldu.

Yayınlanma: 10.08.2015 - 22:05
Abone Ol google-news

Sultanbeyli, Petrolyolu Caddesi üzerinde bulunan Fatih Polis Merkezi’ne, bombalı araçla intihar saldırısı düzenlendi. Saldırganın öldüğü olayda 3’ü polis 7 kişi yaralandı. Saldırıdan saatler sonra olay yerinde inceleme yapan polislere ateş açıldı, 1 polis şehit oldu. Çıkan çatışmada iki terörist ölü olarak ele geçirildi.

Fatih Polis Merkezi’nde önceki gece saat 01.00 sıralarında meydana gelen patlamanın şiddetiyle polis merkezi binasında yangın ve kısmi çökme meydana geldi. Saldırıda 3 polis memuru ve polis merkezinde kayıp müracaatında bulunan 4 kişi hafif şekilde yaralandı. Çok sayıda araçta ve çevre binada da maddi hasar oluştu. Saldırının hemen ardından olay yerine takviye polis ekipleri sevk edildi. Polis merkezine çıkan yollar kapatıldı, yurttaşlar bölgeden uzaklaştırıldı. Polis helikopteri havadan bölgede incelemelerde bulunurken, özel harekat polisleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

 

2 terörist öldürüldü

İlk saldırının ardından olay yerinde inceleme yapan polislerin üzerine saat 06.50 sıralarında ateş açıldı. Çıkan çatışmada İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit düştü. Ekipler saldırının meydana geldiği bölgedeki ara sokaklara zırhlı araçlarla girerek saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Çatışmalar sonucu 2 terörist ölü olarak ele geçirildi.

 

HSB üstlendi

Sultanbeyli’de Fatih Polis Karakolu’na yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıyı Halk Savunma Birliği (HSB) isimli örgüt üstlendi. Örgütün Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi’ne birimlerimiz tarafından fedai eylem ve sonrasında saldırı düzenlenmiştir” denildi. Halk Savunma Birliği isimli örgüt, daha önce de İslamcı İBDA-C örgütüne yakınlığıyla bilinen Adımlar dergisinin Kağıthane’deki bürosuna yönelik 26 Mart 2015’de gerçekleştirilen bombalı saldırıyı da üstlenmişti. Bu saldırıda da 1 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyla ilgili olarak polis ekipleri Sultanbeyli’de bir adrese de operasyon düzenledi.

 

HDP’ye saldırı

Fatih Polis Merkezi’ne düzenlenen bombalı saldırıdan yarım saat sonra da tepkilerini HDP’ye yönlendiren kalabalık bir grup, olay yerine 2 kilometre uzaklıktaki HDP ilçe başkanlığı binasına saldırdı. Binayı taşlayan ve içeri girerek ilçe başkanlığı binasına zarar veren gurup bölgeye sevk edilen polisin uyarısıyla dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler