Şüpheli Emniyet Müdürü

Sever’in kendisini tehdit ettiği iddiasıyla davalık olan Emniyet Müdürü için “usulsüz kredi” iddiasıyla soruşturma açıldı.

Yayınlanma: 21.07.2015 - 06:49
Abone Ol google-news

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 12 yıl başdanışmanlığını yapan Ahmet Sever’in kendisine “tehdit telefonu açtığı” iddiasıyla davalık olan Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren hakkında “usulsüz kredi” iddiasıyla soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı. Savcılık ve emniyet arasındaki yazışmalara göre, soruşturmanın şüphelilerinden Ceren henüz ifadeye çağrılmadı. Ceren hakkında soruşturulan iddialar yazışmalara ‘nitelikli zimmet suçunun işlenmesine aracılık etme’, ‘olayın ortaya çıkmaması için görevini kötüye kullanıp irtikap suçunu işlediği’ şikâyetiyle girdi.

Manisa’da Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen kurumlara yönelik ‘paralel yapı’ operasyonlarıyla gündemden düşmeyen Manisa İl Emniyet Müdürü Ceren ‘operasyonların ardından tehdit telefonu aldığı yönündeki’ iddiayı yargıya taşımıştı. Ceren, “Gerçek Ahmet Sever mi yoksa yapılan operasyonlardan rahatsız olan perde arkasındaki kişiler tarafından mı yapıldı araştırılıyor. Ben Cumhurbaşkanı Gül’ün başdanışmanıyım diye arayan şahıs için savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bildiğiniz gibi Ahmet Sever çok önemli bir zat. Kendisinin eski Cumhurbaşkanı Gül’ün başdanışmanı olduğunu biliyorsunuz. Yurtdışı numarasından geliyor arama ve ben sizi tekrardan arayacağım diyor. Santralda görevli memur arkadaşlar da bu telefon aramasını bize bağlıyorlar. Biz de kendisi ile konuştuk. Bakalım, olayla ilgili tahkikat devam ediyor” demişti. Ahmet Sever de isminin karıştığı olayı ‘iftira’ olarak nitelendirmiş, ‘telefonla tehdit iddiasını’ gündeme getiren kişi ve kurumlara dava açacağını söylemişti.

Her iki isim olayı yargıya taşırken Ceren hakkında farklı bir konuda yürüyen soruşturma bulunuyor. Yeğenlerinin şikâyeti üzerine İl Emniyet Müdürü ve bir bankanın şube müdürü olan kardeşi İsmail Bora Ceren hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma açılıyor. 1 Temmuz 2015 tarihinde ifade veren kardeş Ceren sorgulama tutanağına göre, “Şikâyetçi benim yeğenimdir. Şikâyetin konusu Rişvanoğlu firmasına usulsüz kredi tahsis ettiğimdir. Fakat bu husus doğru değildir. Dosyada ismi geçen Tayfur Erdal Ceren benim kardeşim olur. Bu olayla onun ilgisi hemşehrimiz olan Özgür Rişvanoğlu’nu benimle tanıştırmasından ibarettir. .... hakkımda takipsizlik kararı verilmesini istiyorum...” dedi.

Cumhuriyet Savcısı Bilgin Bakır imzasıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda , “Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren şüpheli konumunda bulunmakta olup, henüz ifadesi alınmamıştır” denildi. Ceren kardeşler şikâyetçi yeğen Fahrettin Cem Ceren’le ilgili ‘psikiyatrik raporu olduğunu’ ve ‘kısıtlanarak vesayet altına alındığını’ belirtiyor, bu nedenle şikayetin dikkate alınmaması gerektiğini öne sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler