'Suriyeli muhalifler Türkiye'yi ihanetle suçluyor'

Türkiye, Suriye'de muhaliflere katılan ve Türkiye'ye sığınan Yarbay Hüseyin Harmuş'un Suriye'ye iade edildiğine ilişkin iddiaları yalanlarken, İngiliz Guardian gazetesi, Kürtlere dayanarak, Türkiye'nin, Albay Harmuş'u, dokuz PKK üyesi karşılığında Suriye'ye verdiğini öne sürerek, Suriyeli muhaliflerin ev sahipleri tarafından "ihanete uğradıklarını" iddia ettiklerini bildirdi.

Yayınlanma: 16.09.2011 - 10:39
Abone Ol google-news

Guardian gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat karşıtı isyanlara katılan ilk üst düzey ordu yetkilisi Yarbay el-Harmuş'un, Türkiye'den iki hafta önce ortadan kaybolduktan sonra rejim güçleri tarafından tutuklandığını ve muhaliflerin anlaşmanın bir parçası olarak ev sahipleri tarafından "ihanete uğradıkları"nı iddia ettiklerini yazdı.

Al-Harmuş'un, "itirafının" Perşembe gecesi yayınlandığının belirtildiği habere göre, Avaaz insan hakları örgütünden Wissam Tarif, Türk yetkililerin Harmuş'u Türkiye'de terörist örgütü olarak ilan edilen dokuz PKK üyesi ile takas ettiğini ve bu bilgiyi Kürtlerin söylediğini iddia etti.

TC. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise, Türkiye'nin, hiçbir Suriye vatandaşını Suriye'ye veya bir başka ülkeye geri göndermesinin, iade etmesinin söz konusu olmadığı belirtilerek, "Bu iddiaların esas olarak kendi içindeki meseleler karşısında Suriye kaynaklı dezenformasyon faaliyetlerinin parçası olduğu gözlenmektedir" ifadelerine yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler