Taksim'e çıkmak isteyenlere sert müdahale

1 Mayıs 'ta Taksim'e çıkmak isteyen gruba polis Mecidiyeköy'de sert müdahalede bulundu. Polisin gözaltı esnasında ters kelepçe uyguladığı ve sert müdahalede bulunduğu belirtildi. İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü eylemlerine katılan toplamda 212 yurttaşın gözaltına alındığını bildirdi.

Yayınlanma: 01.05.2021 - 08:55
Taksim'e çıkmak isteyenlere sert müdahale
Abone Ol google-news

Koronavirüs salgını kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bu yılda pandemi koşullarında kutlandı.


Taksim' e çıkmak isteyen birçok gruba sert müdahale edilerek gözaltına alındı.

Yer: Taksim, yine müdahale!- İŞTE FOTOĞRAFLAR

Son gelişmeler şöyle:

  • Taksim'de en az 10 kişinin, Mecidiyeköy'deki müdahalede de en az 50 kişinin gözaltına alındığı aktarıldı. Gözaltına alınan kişilere sert müdahalede bulunurken, ters kelepçe uygulandığı da öğrenildi.

  • Gönül Sokak'tan İstiklal Caddesi'ne giren bir grup polis tarafından müdahale edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan Devrimci Gençlik Derneği üyleri, "Yaşasın bir Mayıs", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attılar.

  • Tarlabaşı Bulvarı'ndan Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen Sosyalist Emekçiler Partisi üyeleri polis tarafından gözaltına alındı.
  • Elmadağ Bulvarı'nda 10'u aşkın Halkevleri üyesi gözaltına alındı.
  • Şişli'de Abide-i Hürriyet caddesinde  Taksim'e yürümek isteyen Birleşik Mücadele güçleri üyesi 11 kişi polisin sert müdahalesiyle gözaltına alındı. Mahalleli, polisin sert müdahalesine balkonlarından  tepki gösterdi. Poisin yurttaşları araca bindirirken darp ettiği gözlemlendi.

  • DİSK korteji Gümüşsuyu Caddesi'nden Taksim Meydanı'na doğru alkış çalarak " 1 Mayıs" şarkısı eşliğinde yürüdü.

  • Emekçi Hareket Partisi İstanbul ve Ankara’da “İşsiz, aşsız, aşısız bırakan sermaye düzenini yıkacağız” diyerek 1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele günü kapsamında eylem yaptı. İstanbul’da EHP Parti Sözcüsü Özge Akman ile birlikte Taksim’e çelenk bırakmak için yürüyen 20 EHP Üyesi gözaltına alındı. Ankara’da da Kızılay’a çıkmak için yürüyüşe geçen 7 EHP’li gözaltına alındı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

  • İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü eylemlerine katılan toplamda 212 yurttaşın gözaltına alındığını bildirdi

1 Mayıs öncesi, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’nda yine polis bariyerleriyle çevrilerek giriş, çıkışlara kapatıldı. Taksim Cumhuriyet Anıtı’nın olduğu alan yaya trafiğine kapatılırken, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, anıt ve çevresinde bekledi. Hak İş, flamalarıyla meydana yürüyerek Kazancı Yokuşu'na karanfil, Atatürk Anıtı'nın önünü ise çelenk bıraktı. 

 DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Hak İş, kurum temsilcileri Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Mecidiyeköy Ortaklar Caddesinden Taksim Meydanına yürümek isteyen çok sayıda gruba polis müdahale etti.

"1 Mayıs yasaklanamaz" sloganları atan gruptaki çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Grupla yürümek isteyenler arasında HDP milletvekili Serpil Kemalbay da vardı.

Gözaltına alınanların Limter-İş, İnşaat-İş, Dev Yapı-İş, Dev Turizm-İş, Genç İşçi Derneği üyesi işçiler olduğu öğrenildi.


EN AZ 14 KİŞİ GÖZALTINDA

08. 30 sularında Kazancı Yokuşu'nda meydana gelmeye çalışan yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı. Mecidiyeköy'de DE Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF) üyesi en az 4 kişi gözaltına alındı.





İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler