Tanklar evde dolaşacak

Sanal gerçeklik, televizyon haberciliği kavramını da değiştiriyor. Deneme aşamasındaki sunumlar hologramın da (üç boyut) desteğiyle en canlı haliyle izleyiciyle buluştu. Sistemin Türkiye’ye de gelmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 17.05.2016 - 19:53
Abone Ol google-news

Film ve oyunlarda doyum noktasına ulaşan 3D teknolojisi sanal gerçeklik ve hologramın (bir objenin üç boyutlu gerçek kaydı) gücüyle birlikte haber sunumlarında da kendini göstermeye başladı. Savaş haberlerinde tankların ve uçakların yanınızdan geçtiği, magazinde ünlü birinin size dokunduğu ya da bir spor karşılaşmasında topun size çarptığı hissi veren yeni nesil haber sunumlarının kısa sürede Türkiye ile birlikte tüm Avrupa ülkelerine yayılması bekleniyor.

Habercilik değişecek

İlk denemeleri dünya genelinde büyük ilgi gören bu yayınlar, geleneksel habercilik anlayışını da kökten değiştirmiş olacak. Bu programı izlemek için doğal olarak akıllı televizyonun gerekli özelliklere sahip olması gerekiyor. 360 derece görüntüyü beraberinde getiren bu teknoloji özellikle tüm haber kanallarının gelecek stratejilerine de yön vermiş olacak. İlk görüntülerin Rusya’dan geldiği bu özel yapımlar kısa sürede sosyal medyada da geniş yer buldu. Twitter ve Facebook’ta binlerce kişinin “Çılgın haber sunumu” diye paylaştığı bu görüntüler, sanal gerçekliğin gücünü de yeniden kanıtlamış oldu.

Gelecek 10 yıla damga vuracak

Pazar alışkanlıklarıyla birlikte büyük bir ihtiyaç haline gelen sanal gerçeklik gözlüklerinin gelecek 10 yıla damga vurması bekleniyor. Henüz başlangıç aşamasında olan bu cihazlar doğal olarak kaba ve kalın olsa da kısa bir süre içerisinde en ince ve güçlü yapılarda hizmete sunulacak. Bu teknolojik gelişme habercilik kavramını değiştireceği gibi televizyon pazarını hareketlendirecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler