Tarım Fuarı'na yoğun ilgi

İzmir'de düzenlenecek 7. Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı'na rekor seviyede katılım gerçekleşmesi nedeniyle Kültürpark Fuar alanının yetersiz kaldığı, bazı firmaların stantlarını açık alanda kuracağı bildirildi.

Yayınlanma: 16.09.2011 - 09:48
Abone Ol google-news

İzmir Kültürpark Fuar Alanı'nda 23-26 Eylül'de yapılacak 7. Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı (AGROEXPO) ve eş zamanlı düzenlenecek 3. Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın (ANİMALEXPO) tanıtımına ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, katılımcı ve ziyaretçi sayısını her yıl önemli oranda artıran AGROEXPO fuarına geçen yıl 489 firmanın katıldığını, 142 bin kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl katılımcı sayısının 550'ye çıktığını belirtti.

Fuarlara 155 bin ziyaretçi beklediklerini kaydeden Tan, ''Kültürpark'taki fuar binalarının yetersiz kalması nedeniyle 20'ye yakın firma hollerin önünde bulunan açık alanda stant açmak durumunda kalacak. Fuarın açılış törenini de açık alana kaydırmak durumunda kaldık. Türkiye'nin bu sektörde en iddialı fuarıyız. Ortadoğu'nun da en büyük tarım fuarı olmayı hedefliyoruz'' dedi. Fuara girişlerin ücretsiz olduğunu, çevre il ve ilçelerden ziyaret sağlanması için 850 otobüslük bir organizasyon oluşturduklarını ifade eden Tan, fuara bu yıl 38 ülkeden alım heyetinin geleceğini ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal ise İzmir'in tarımdaki potansiyeline dikkat çekerek, tarımsal üretim değerinde ikinci, bitkisel üretimde üçüncü, hayvansal üretimde ise dördüncü sırada yer alan kentin, modern tarım uygulamalarında da önderlik ettiğini ifade etti. Fuara gösterilen ilginin her yıl artmasının sevindirici bir gelişme olduğuna işaret eden Güldal, İzmir'in bir liman, ticaret ve turizm kenti olduğunu ancak tarım kenti özelliğinin de unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Toplantıya Ziraat Odaları İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Sedat Köse ve Ziraat Odaları Birliği İzmir İl Temsilcisi Süleyman Yeşil de katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler