'Tek derdim AKP’yi yenmek'

CHP’nin Antalya’da yaptığı önseçimde Baykal’ın önünde birinci olan Doktor Niyazi Nafi Kara, ‘Kimseyi yenmek gibi bir derdimiz yok ’diyor.

Yayınlanma: 05.04.2015 - 20:27
Abone Ol google-news

Antalya’da önseçimde CHP’nin eski genel başkanı Deniz Baykal’a 1390 oy fark atarak liste başı olan Niyazi Nefi Kara, “Kimseyi yenmek gibi bir derdimiz yok, derdimiz AKP’yi yenmek” dedi.

Niyazi Nefi Kara 46 yaşında, beyin ve sinir cerrahisi uzmanı, “Halkın Doktoru” diye anılıyor. Antalya’daki önseçim başarısı tüm ülkede yankı buldu. CHP’deki “Antalya 1. sıra adayı Deniz Baykal” geleneğini bozdu. Hem Deniz Baykal, hem de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu kendisini arayıp kutlamış. “Baykal’ı yenen aday” olarak anılmaktan pek hoşlanmıyor. “Kimseyi yenmek gibi bir derdimiz yok, derdimiz AKP’yi yenmek. 7 Haziran’da onu da yeneceğiz” diyor.

Halk korkusu

Kara, iyi bir rüzgâr yakaladıklarını vurgularken “Sadece Antalya’dan değil, çevre illerden de arıyorlar. Hatta farklı siyasi partilerden arayanlar var, yanınızdayız, size çalışacağız, diyorlar. Herkes AKP’den bıkmış. Halktan kopmuş, halktan korkmuş bir iktidar var” diye ekliyor.

Hedef yüzde 65

Niyazi Nefi Kara “Önseçimde partili ne mesaj verdi? 7 Haziran’da hedefiniz ne” sorularına şu yanıtı verdi: “Partili ‘değişim istiyoruz, geçmişimize de sahip çıkıyoruz’ dedi. Hem değişim, hem dayanışma, hem barış istiyor hem de geçmişimize sahip çıkıyoruz. Hedefimiz Antalya’da yüzde 60- 65’lik bir oran. İyi bir rüzgârımız var. Herkes umutlu.”

CHP içinde ulusalcılar, yenilikçiler başta olmak üzere çeşitli gruplar var. Kara’ya “Kendinizi hangi ekibe yakın hissediyorsunuz” diye sorduğumuzda “Biz CHP’nin tamamının desteğini aldık. CHP Kurtuluş Savaşı’nda meydanlarda kurulan bir partidir, antiemperyalist bir parti olarak kuruldu. Özü soldur. Hiçbir kodumuzu değiştirmeden halktan yana bir iktidar kuracağız” karşılığını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler