Tek kişilik Suruç protestosu

Erzurum'da, bir çocuk annesi Firdevs Korkmaz Akova, tek başına ve çıplak ayakla, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde dün meydana gelen bombalı saldırıyı protesto etti.

Yayınlanma: 21.07.2015 - 11:57
Abone Ol google-news

<video:326535>

               

Merkez Yakutiye İlçesi'nde Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Havuzbaşı'na saat 10.00'da üzerinde İngilizce olarak 'Savaşı durdur' yazılı tişörtle gelen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İl Temsilcisi PM üyesi eczacı Firdevs Korkmaz Akova, önce ayakkabılarını çıkardı.

Vatandaşların ilginç bakışları arasında çıplak ayakla bir süre dolaşan ve daha sonra anıtın bulunduğu yere çıkarak oturan Korkmaz, gözyaşları arasında halkı savaşa karşı duyarlı olmaya davet etti. Üniversite eğitimi alan, bilinçli gençlerin sadece Kobani'ye yardım götürmek için Suruç'ta toplandıklarını anımsatan Akova, şunları söyledi:

"Aynı gün Suruç'ta 31 genç, Adıyaman'da bir askerimiz şehit ediliyor. Ne oluyor, neler oluyor, neden bu olaylar oluyor, neden her gün biraz daha insanlarımız birbirine karşı getiriliyor? Neden bu ülke de zorla savaş çıkarılmaya çalışılıyor veya Ortadoğu'da meydana gelen savaşın içine sürükleniyor? Ben Suriye'de savaşa gitmek istemiyorum. Savaşları sevmiyorum. Savaşlarda insanların katledilmesini istemiyorum. Yeteri kadar insan kanı akıtılmadı mı? Doyulmak bilmeyen nedir? Kimin Kürt olduğu, kimin Ermeni olduğu, kimini Türk olduğu benim için önemli değil. Benim için önemli olan insan olması. Uyuduğunuz yeter, uyanın artık. Bu ülkede 23 Temmuz 1919'da ülkemiz için sizin bastığınız, nefes aldığınız her bir yerin bağımsızlığı, özgürlüğü için insanlar yola çıktılar. Herkesin benim 10'da birim kadar duyarlı olmasını istiyorum. Lütfen bu ülke için artık bir şeyler yapın. Ben tek başıma olmak istemiyorum. Elimi arkaya doğru uzattığımda birileri tutsun istiyorum. El ele tutuşalım bu vatanı, bu dünyayı insan katliamlarından, savaşlarından kurtarmak için bir şeyler yapalım."
Firdevs Korkmaz Akova, Havuzbaşı'ndan ayrılırken kahvaltı yapan bir grup gencin yanına giderek, "Yediniz ekmeğin içtiğiniz çayın kıymetini bilin. Eğer savaş çıkarsa bunlar son lokmalarınız olabilir" dedi. 

Akova, çıplak ayakla yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Gürcükapı Semti'ne kadar yürüyerek eylemini sonlandırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler