TEOG'da tercih sınavı başladı

Bazı özel okullar kendi puan hesaplama yöntemi ile, bazıları YEP ile öğrenci alacak. Bu okullara kayıt yaptıran öğrenciler ilk tercih döneminde tercih yapamayacak. Okul değiştirmek isterlerse nakil şartlarını taşıyan okullara başvurabilecekler.

Yayınlanma: 17.06.2015 - 23:31
Abone Ol google-news

TEOG süreci kapsamında, özel okulların taban puanlarını açıklamaya başlamasıyla öğrenci ve velilerde panik başladı. Kimi veli puanları çok yüksek buldu, kimisi “özel mi, devlet mi?” ikileminden çıkamaz hale geldi! Yabancı özel okulların puan hesaplama yöntemini anlamakta güçlük çeken kimi veliler de, uzmanlardan ve okul yönetimlerinden destek alarak çocuklarının puanlarını hesaplamaya çalıştı.

Özel okullara kayıtlar, 24 Haziran- 10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Kontenjan tabloları ile 8. Sınıf Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) ise 24 Haziran’da ilan edilecek.

 

25 tercih hakkı

Öğrencilerin tercih dönemi, 6 Temmuz- 16 Temmuz arasında. Sınava giren öğrencilerin 25 tercih hakkı bulunuyor. Tercih yapmayan ve tercihlerinde yerleşemeyen öğrenciler, otomatik olarak açık öğretim kurumlarına kaydedilecek.

Yerleştirme sonuçları ve okullardaki boş kontenjanlar ise 14 Ağustos’ta ilan edilecek. Boş kontenjanlar için başvurular 17-21 Ağustos arasında yapılacak, sonuçları da 24 Ağustos’ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos’ta, sonuçlar 31 Ağustos’ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül’de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül’de açıklanacak.

Özel okul isteyenlere

Özel okul tercih edecek öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler şöyle:

- 24 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler, 6-16 Temmuz arasında yapılacak merkezi yerleştirme sistemine giremezler. Merkezi yerleştirme sistemine girmeyi düşünüyorsanız özel okullara kayıt yaptıramazsınız.

- Belirli birkaç okul dışında özel okulların kayıtları merkezi yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra (14 Ağustos) hızlanacak. Hatta bu dönemde umduğunu bulamayan, istediği okula giremeyen öğrenciler özel okullara yönelecekler. Bu dönemde de başarısı belirli olan özel okullar, hızla kayıt kapatacaklardır.

Özel okullar kayıt takvimi

1. Ön Kayıt Dönemi: 24-25 Haziran

1. Kesin Kayıt Dönemi: 26-27 Haziran

2. Ön Kayıt Dönemi: 28 Haziran

2. Kesin Kayıt Dönemi: 29 Haziran

3. Ön Kayıt Dönemi: 30 Haziran

3. Kesin Kayıt Dönemi: 1 Temmuz

4. Ön Kayıt Dönemi: 2 Temmuz

4. Kesin Kayıt Dönemi: 3 Temmuz

Serbest Kayıt Dönemi: 4-5 Temmuz


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler