The Matrix gerçek oluyor

2000 yılında gösterime giren ve bütün dünyada gişe rekortmeni olan Matrix filmi, bilim kurgu olmaktan çıkıyor. ABD’li bilim adamlarının yaptığı çalışmalar, başarılı filmin hayat bulmasını sağlayacak.

Yayınlanma: 30.01.2015 - 10:13
Abone Ol google-news

Günümüzden yaklaşık 15 yıl önce; 2000 yılında gösterime giren ve tüm dünyada gişe rekortmeni olan, ayrıca bilim kurgu türünde yeni bir çağ açmayı başaran Matrix filmi bilim kurgu olmaktan çıkıyor. ABD’li bilim adamları gerçekleştirdikleri çalışmalar ile filme hayat vermeye hazırlanıyor.

Wachowski kardeşlerin, 2000 yılında beyaz perdeye aktardığı ve sektörde yeni bir çağ açan film Matrix, gelişen teknoloji sayesinde gerçek oluyor. İnsan beynine girerek kişilerin sanal bir dünyaya adım atmalarını ve bu dünyadaki deneyimleriyle çeşitli alanlarda bilgi edinmelerini konu alan Matrix filmindekine benzer bir sistem, bilim adamları tarafından hayata geçirildi.

ABD’nin en prestijli üniversitelerinden olan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), 15 yıl önce tüm dünyayı kasıp kavuran filmi gerçekleştirebilen beyin ve bilgisayarı birbirene bağlayan bir interfaz geliştirdi. Polimer malzemeden üretilen kablolar, vücut ısısının yardımıyla esnek bir yapıya kavuşuyor ve sinir dokuları hakkında veri topluyor.

Bir saç telinden bile ince olan kablolar tarafından çeşitli ilaçların da beyne iletilmesine imkan veren sistem sayesinde beyinde oluşan değişiklikler gözlemlenebiliyor. İnsan beyni hakkında bilim dünyasının elinde çok az veri olduğunun altını çizen MIT Profesörlerinden Poline Anikeeva, “Biz en organik sinirsel interfazı geliştirdik. Bu nedenle bu interfazları yeni gizemleri araştırmak için kullanacağız” ifadelerinde bulundu.

Apple’ın Karı Şaşkına Çevirdi!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler