Thomas Ostermeiner sıcak gündeme ayna tuttu

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde dün akşam ilk gösterimini yapan ünlü Schaubühne Berlin topluluğunun dramaturg Florian Borchmeyer ve yönetmen Thomas Ostermeier işbirliğiyle sahneye koyduğu Henrik İbsen’in “Bir Halk Düşmanı” uyarlaması ayakta alkışlandı.

Yayınlanma: 28.05.2014 - 22:31
Abone Ol google-news
Ibsen'i çevre ve finans krizlerinin modern dünyasına başarıyla taşıyan, oyunun bu güncel ve mizah dolu yorumu, güçlü finaliyle 150 dakikayıda aşarak su gibi aktı. Thomas Ostermeiner Türkiye’nin de bir parçası olduğu dünyanın sıcak gündemine ayna tuttu.
 
Sahnelemesinden içeriğine kadar müthiş çarpıcı olan oyunu seyircimiz tam da yönetmenin arzu ettiği gibi interaktif izledi. Ostermeier’in ilk önce alkışlayarak ardından yumruğunu kaldırarak selamladığı seyirci, sadece oyun sonundaki tartışmaya hararetle dahil olmakla kalmadı, Dr. Stockmann rolündeki Stefan Stern’in rolü gereği yaptığı kürsü konuşmasını da alkışlarla destekleyerek izledi.
 
Konuşmanın ardından oyuna dahil olan salondakilerle oyuncuların Türkçe-Almanca yapılan söyleşisinde çok sayıda izleyici söz alarak Dr. Stockmann’ın repliklerinin gündeme fener tutuğunu onayladı.
 
Jan Pappelbaum’un sahne tasarımı, Malte Beckenbach ve Daniel Freitag’ın müziği eşliğinde yaratıcı ve güçlü oyunculuklarıyla Ostermeiner’in çarpıcı rejisini hayata geçiren Stefan Stern, Ingo Hülsmann, Eva Meckbach, Christoph Gawenda, David Ruland, Moritz Gottwald ve Thomas Bading  “Bir Halk Düşmanı” nı İstanbul Tiyatro Festivali’nin unutulmazları arasına yerleştirdiler.
 

Oyun, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde yarın akşam saat 20:30’da üçüncü ve son kez Türkçe üst yazıyla sahneleniyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler