Tiyatroda sakız krizi

Ankara Devlet Tiyatroları'nda cuma akşamı oynanan "Genç Osman" adlı oyunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a hakaret edildiği savı Devlet Tiyatroları'nı karıştırdı.

Yayınlanma: 11.04.2011 - 16:07
Abone Ol google-news

Oyunun temsili sırasında, Erdoğan’ın “sakız çiğnediği”, bunun üzerine oyuncuların kendisine “O ağzınızdaki nedir?” şeklinde laf attığı ileri sürüldü. Sümeyye Erdoğan, tepkiyle salondan ayrılırken toplu biletle oyunu izleyen 150 kişilik polis grubu da onu izledi. Devlet Tiyatroları soruşturma başlatırken sendikalar, hakkında soruşturma açılan oyunculara destek verdi.

DT Genel Müdürlüğünden dün konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, izleyicilerin salonu terk ettikleri doğrulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Bugüne kadar olduğu gibi, bu olayda da seyircimizi rahatsız edecek bir davranışta bulunduğu saptanan kişilere yönelik olarak gerekli yaptırım uygulanacaktır.

Konuyla ilgili olarak Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ise Cumhuriyete şu açıklamayı yaptı: Sümeyye Erdoğanın oyuna geldiğini kesinlikle bilmiyorduk. Oyuncu, Sümeyye Hanımın da aralarında bulunduğu ön sıralardaki birkaç yurttaşla bir diyaloğa girmiş. Sümeyye Hanım salonu terk etmiş. Ardından pek çok izleyici salonu terk etmiş. Tutulan rapor, bize gece 23.00te ulaştırılıdı. Aynı saatlerde pek çok izleyiciden de şikâyet e-postası ve faks geldiğini gördük. Hemen soruşturma başlattık. Sonuç olarak sahnede dozu aşan herhangi bir davranış varsa soruşturma başlatırız. Orada ne çalışanlar, ne oyuncu, ne de seyirci suçlu.

 

Oyunculara destek

Öte yandan sendikalardan oyunculara destek geldi. Kültür ve Sanat Sendikası Genel Başkanı Yavuz Demirkaya, Biz de sendika olarak gerekeni yapacağız. Oyuncuların arkasındayızgörüşünü dile getirdi. TOBAV Genel Başkanı Tamer Levent de bu tür olaylarla ilgili DT amirliğinin rapor tuttuğunu, bu raporların daha sonra genel müdürlüğe iletildiğini ve genel müdürlüğün de rutin olarak soruşturduğunu anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler