TSK: Sınırımızı ihlal eden hava aracını düşürdük

TSK, Türkiye hava sahasını ihlal eden ve milliyeti belirlenemeyen, 'bir hava aracı'nın düşürüldüğünü açıkladı. Ortaya çıkan görüntülerde düşürülen aracın "İHA" olduğu görülürken, Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu hava aracının Türkiye sınırının 3 kilometre içerisinde düşürüldüğü söyledi. Hükümetten yapılan ilk açıklamada, olayın angajman kuralları çerçevesinde olduğu belirtildi.

Yayınlanma: 16.10.2015 - 13:32
Abone Ol google-news

<video:389189>

Kilis'in merkeze bağlı Deliosman Köyü yakınlarında sınırın sıfır noktasındaki olay saat 12.30 sıralarında meydana geldi. PYD kontrolündeki bölgede uçan ve hangi ülkeye ait olduğu bilinmeyen İnsansız Hava Aracı (İHA), Türkiye tarafından düşürüldü. İnsansız Hava Aracı'nın düşmesinin ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edildi.

İŞTE TSK'NİN DÜŞÜRDÜĞÜ İHA...  BÖLGEDEN FOTOĞRAFLAR

Askerler bölgede önlem alırken, bazı komutanlar da askeri helikopter ile sınır hattına geldi ve incelemede bulundu. Sivillerin yaklaşmasına izin verilmeyen bölgede incelemeler devam ediyor.

ABD VE RUSYA'DAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

3 KEZ UYARILDI, ARDINDAN DÜŞÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı da konuya ilişkin internet sitesinden açıklama yaptı. Açıklamada İHA'nın hangi ülkeye ait olduğunun bilinmediği ve angajman kuralları kapsamında ateş edilerek düşürüldüğü belirtilerek şöyle denildi:

TSK'NİN AÇIKLAMASINDAN SONRA DOLAR/TL HAREKETLENDİ

"Bugün Suriye sınırında ülkemizin hava sahası içerisinde milliyeti bilinmeyen bir hava aracı tespit edilmiş; üç defa ikaz edilmesine rağmen hareketine devam etmesi üzerine, sınırda devriye görevi icra eden uçaklarımız tarafından, angajman kuralları çerçevesinde ateş edilerek düşürülmüştür. Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine verilen görevi angajman kuralları çerçevesinde kararlılıkla uygulanmaktadır."

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA: ANGAJMAN KURALLARI ÇERÇEVESİNDE...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Biliyorsunuz angajman kuralları çerçevesinde TSK önce uyarıda bulunur, bu uyarılara uyulmazsa hava aracı düşürülür. Bir yabancı hava aracı düşürülmüştür" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler