TSK'den kaçırılan askerle ilgili açıklama

TSK, sınırda kaçırılan asker ile ilgili günler sonra açıklama yaptı.

Yayınlanma: 05.01.2015 - 11:04
Abone Ol google-news

Kilis’te kaçak geçişleri engellemek isterken sınırı geçtikten sonra kendisinden 5 gündür haber alınamayan Kilis Öncü Hudut Karakol Komutanlığı'nda görevli astsubay Özgür Ö. ile ilgili Genelkurmay'dan açıklama geldi.

Kaybolan astsubayla ilgili CNN Türk'ün sorularını yanıtlayan Genelkurmay Başkanlığı, "IŞİD'in kaçırdığına dair net bir bilgi yok" dedi.

 

Astsubay Özgür Ö.'den haber alınamadığını, tahkikatın çok yönlü devam ettiğini belirten Genelkurmay, "MİT de dahil tüm kurumlar fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı, özel kuvvetler ya da başka bir birliğin sınır ötesi operasyon yapmadığını da açıkladı.

Astsubayın nasıl kaybolduğu ise belirsizliğini koruyor. Genelkurmay Başkanlığı IŞİD'in kaçırdığına dair net bilgi bulunmadığını söyledi.

Devletin haberi yok

Suriye sınır karakolunda görev yapan bir astsubay, kaçakçı grubunu kovalarken sınır ötesine geçti ve kimliği belirlenemeyen bir grup tarafından kaçırıldı. Bölgedeki kaynaklar astsubayın IŞİD, PYD veya kaçakçılar tarafından kaçırılmış olabileceğini belirtiyor. MİT astsubayın peşine düştü.Hükümetin ise olaydan haberinin olmadığı ortaya çıktı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, önceki gün astsubaydan iki gündür haber alınamadığının anımsatılması üzerine, “İki gün önceyse yalandır, gerçekdışıdır” yanıtını vermişti. Aynı dakikalarda ise devletin resmi haber ajansı AA, astsubayın iki gündür kayıp olduğu haberini abonelerine geçti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler