TSYD’den fıkra gibi açıklama

‘Havuz Yazarları Derneği’ haberimize ilişkin açıklama yapan Arkan, haberi yalanlayamadı, bunun yerine TSYD’nin bakanlığın vereceği paraya ne kadar ihtiyacı olduğunu anlattı. Arkan, bakana verdiği desteği unutup TSYD’nin siyasete alet edilmek istendiğini savundu.

Yayınlanma: 20.05.2015 - 04:53
Abone Ol google-news

Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde (TSYD) yaşanan “havuz” kriziyle ilgili gazetemizde yayımlanan “Havuz Yazarları Derneği” başlıklı haber spor dünyasında büyük ses getirdi. TSYD Genel Başkanı Naci Arkan, Cumhuriyet’te yer alan haber üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2 milyon TL’lik yardımı geri çektiğini Nereden Nereye” başlıklı bir dergi aracılığıyla üyelerine duyurmuştu.

Dergide,Kızılyalın ile birlikte eski başkanlar, ağır bir dille eleştirilirken, haberi yazan Arif Kızılyalın, “hassas davranmamakla” suçlanmıştı. Bu gelişmelerin ardından TSYD Genel Başkanı Arkan önceki gün yazılı bir açıklamada bulundu.

TSYD-iktidar yakınlaşması

Yönetim kurulu kararı olmaksızın yapılan açıklamada, “Bilinmelidir ki, biz asla, siyasi polemiklerin içinde olmayacağız” denmesine karşın yine aynı metinde “Bizlere her zaman destek vermiş Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TSYD’nin arasını açmak için planlanan bu girişimler, derneğimiz etiğine hiç yakışmamaktadır” diyerek de bir anlamda TSYD-iktidar yakınlaşmasını gözler önüne serdi.

“Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a, havuzla ilgili durumu açıkladığımızda kendileri heyet göndererek işe başlama startını vermiştir. Bu havuzumuzu, yeniden yapma bedeli olarak 2 milyona mal olacağı meydana çıkmış ve bunu Spor Toto tarafından karşılanacağı müjdesini almıştık.

Ama yapıma bir hafta kala Cumhuriyet Gazetesinde İstanbul Şubesi Başkanı Arif Kızılyalın imzalı “Bakanlığı AKP Teşkilatı Yaptılar – Gençlik Spor AKP Bakanlığı – Müsteşar Özçelik’in Saltanat Merakı” gibi Spor Bakanlığını hedef alan haberleri nedeni ile ne yazık ki havuzumuz yapımı başlayamamıştır. Biz yöneticiler, TSYD’yi ayakta tutabilmek için her türlü fedakârlık peşinde koşarken, birileri bizleri ideolojik ve politik çekişme içine çekme telaşındadır. Bilinmelidir ki, biz asla, siyasi polemiklerin içinde olmayacağız.”

Bu gelişmeler üzerine, TSYD İstanbul Şubesi de dün üyelerine bir mektup göndererek, “Havuz, genel merkez seçimleri sonrası başlanacak inşaatla kısa süre içinde hizmete açılacak ve giderler derneğin kendi öz kaynaklarından karşılanacak” açıklamasını yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler