Türkiye 2- Ermenistan 0

Ulusal takım, 5. gruptaki son maçında bugün Ermenistan'la karşılaştı. Ulusal Takım, Ermenistan'ı Halil ile Servet'in golüyle 2-0 yendi. Politikanın sporun önüne geçtiği Türkiye-Ermenistan karşılaşması Rüştü Reçber ve Fatih Terim'in son milli maçı oldu.

Yayınlanma: 14.10.2009 - 09:19
Abone Ol google-news

2010 Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup'taki son maçında Türkiye, Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmada Ermenistan'ı 2-0 mağlup etti. Karşılaşmayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile birlikte izledi.

Son milli takım maçına çıkan Fatih Terim, maç sonrası ATV'ye yaptığı açıklamada, Futbol Federasyonu'na, oyuncularına ve beraber çalıştığı kişilere teşekkür ederek, "Herkes namusuyla şerefiyle çalıştı. Herkese teşekkür ederim. Ayrıca Bursa seyircisine de teşekkür ediyorum. Böyle bir maçta soğukkanlı davrandılar. Pazartesi günü düzenleyeceğim basın toplantısıyla asıl vedamı yapacağım" dedi.

Terim, Ermenistan maçıyla birlikte Ulusal Futbol Takımı'nın başında 92. ve son kez sahaya çıktı. Ulusal Takım'ın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanını açık ara elinde bulunduran Fatih Terim yönetiminde ay-yıldızlı takım, bu karşılaşmaya kadar 91 maçta, 42 galibiyet, 26 beraberlik ve 23 yenilgi aldı.

 

Minaysan: Türk Milli Takımı'nı kutluyorum

Ermenistan Milli Takım Teknik Direktörü Vardan Minasyan, ''Kazandıkları için Türk Milli Takımı'nı kutluyorum ve üzülerek ifade ediyorum ki bu takım finallere gidemedi'' dedi.

Minasyan, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Türk Milli Takımı'nın gücünü bildiklerini ve bu akşamki maçta bunu bir kez daha gördüklerini söyledi.

Oyunun hakimiyetinin tamamen Türk takımımın elinde olduğunu ifade eden Minasyan, ''Kazandıkları için Türk Milli Takımı'nı kutluyorum ve üzülerek ifade ediyorum ki bu takım finallere gidemedi. Normal bir sonuç'' diye konuştu.

Stat atmosferinin sorulması üzerine Minasyan, böyle coşkulu bir taraftarın tribünleri dolduracağını beklediklerini, bunun kendisi için sürpriz olmadığını bildirdi.
Minasyan, sözlerini kendilerine gösterilen misafirperverliğe teşekkür ederek noktaladı.

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Maçtan notlar

19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. gruptaki Türkiye-Ermenistan maçına, iki ülkenin cumhurbaşkanı, başlama saatinden 5 dakika önce geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ı, stat girişinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve diğer yetkililer karşıladı.

Maçı UEFA Başkanı Michel Platini de izledi. Platini'yi, stadın protokol tribünü girişinde TFF Başkanı Mahmut Özgener ve Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl karşıladı. Platini de maçı, şeref tribününden izledi.

Karşılaşma öncesi Ulusal Takım'da en fazla gol atan futbolcu unvanını elinde bulunduran Hakan Şükür'e, TFF Başkanı Mahmut Özgener tarafından plaket verildi. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim de Hakan Şükür'ü kutladı.

Bursa'da 8 yıl sonra maç

Bursa Atatürk Stadı, tam 8 yıl sonra (A) Milli Takım'ı ağırladı. Ay-yıldızlı takım, daha önce 4'ü resmi, 2'si de özel olmak üzere Bursa'da 6 maç yapmıştı. (A) Milli Takım, bu maça kadar 6 karşılaşmadan 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. (A) Milli Takım, son maçını 8 yıl önce Makedonya ile oynamış ve maç 3-3 berabere sonuçlanmıştı.

Tribünlerden beyaz güvercin

Karşılaşma öncesi Atatürk Stadı tribünlerinde bir sürpriz yaşandı. (A) Milli Takım'ın Dünya Kupası'na katılma şansı kalmadığı için ''Dostluk maçı''na dönüşen karşılaşmanın başlamasına 10 dakika kala, tribünlerden barışı simgeleyen beyaz güvercinler uçuruldu.

Taraftarlar, bir süre beyaz güvercinlere alkışlarla eşlik etti.

Geniş güvenlik önlemleri

Karşılaşma için Bursa Atatürk Stadı'nda ve çevresinde çok geniş güvenlik önlemleri alındı.
Maç için 2 bin 500'ü polis olmak üzere, toplam 3 bin 500 güvenlik görevlisi yer aldı. Taraftarlar, stada 3 aşamalı bir aramadan sonra sokuldu. Bilet alamayan taraftarlar, stat dışında protesto gösterisi yaptı.

Taraftarlar, stada maçın başlamasından 2 saat önce alınmaya başlandı. Ancak, turnikelerde yaşanan arıza nedeniyle stat, maç başladıktan sonra ancak doldu.
Stat girişinde tüm taraftarlara Türk bayrağı dağıtıldı. Azerbaycan ve diğer ülke bayraklarına izin verilmedi. Buna karşın tribünlerde bazı taraftarların Azerbaycan bayrağı açtığı gözden kaçmadı.
 

Maçın dakika dakika anlatımı:

 90 DK

              Karşılaşmanın son düdüğü çaldı. Ulusal Takımımız, Ermenistan'ı 2-0 yenmeyi başardı.

88. DK    
            A Milli Takımımızın atağında Kazım sağ kanattan topla ilerledi, ceza sahası içine ortaladı ama top hızlı olunca doğrudan taca çıktı.

87. DK    
            A Milli Takımımızın atağında Emre sol kanattan duvar paslaşması yaparak ceza sahası içine girmek istedi ama topu kontrol edemeyince savunma tehlikeyi önledi.

85. DK    
            A Milli Takımımızın atağında İsmail sol kanattan ceza sahası içine orta yapmak istedi ama top savunmaya çarparak uzaklaştı.

84. DK    
            A Milli Takımımızın atağında Emre orta alandan ceza sahası içine uzun oynadı ama savunma topu uzaklaştırdı.

83. DK    
            A Milli Takımımızın atağında Arda sol kanattan topla ilerlemek istedi ama savunma ayak koyarak topu kazandı.

82. DK    
            Milli Takımımız'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 6 numarayla Hamit Giren oyuncu 18 numarayla Kazım Kazım

80. DK    
            Ermenistan atağında Hovsepyan topla beraber ceza sahası içine girmek istedi ve savunmamız ayak koyarak topu kazandı.
 

 78. DK    
            Ulusal Takımımızın atağında Gökhan Gönül sağ kanattan topla korner çizgisine indi ama topu ayağında kontrol edemeyince auta çıktı.

76. DK    
            Ermenistan 'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 11 numarayla Arman Karamyan, Giren oyuncu 18 numarayla Kakosyan

75. DK    
            Ulusal Takımımız'da Emre sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortaladı, Arda röveşata vuruş yaptı ama kaleci Berezovsky son anda topu köşeden kurtardı.

74. DK    
            Ulusal Takımımızın atağında Hamit sağ kanattan bindirme yapan Gökhan Gönül'e pasını attı ama top taca çıktı.

72. DK    
            Ermenistan atağında Hovannes ceza sahası dışından şut denedi ve top auta çıktı.

70. DK    
            Ulusal Takımımızın atağında Arda ceza sahası içine arapasını attı, Hamit hareketlendi ama top kaleci Berezovsky'de kaldı.

69. DK    
            Ermenistan atağında Mkrtchyan ceza sahası dışından kaleye çok sert vurdu ve top az farkla üstten auta çıktı.

68. DK    
            Ermenistan'da Mkoyan, Karamyan'a gösterilen sarı karttan sonra hakeme itiraz edince Sarı Kart gördü.

67. DK    
            Ermenistan'da Arman Karamyan rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

66. DK    
            Ermenistan gole çok yaklaştı. Kornerden gelen topa ceza sahası içinde Melkonyan kaleye şutunu vurdu ve savunmamızda İsmail Köybaşı son anda topu çizgiden çıkardı.

65. DK    
            Ulusal Takımımızın atağında Emre sol çaprazdan ceza sahası içine girdi, şut vurmak istedi ama savunma ayak koyarak topun sahibi oldu.

63. DK   
            Ermenistan atağında Hovsepyan sağ kanata doğru uzun oynadı ama top doğrudan taca çıktı.

62. DK   
           Ulusal Takımımızın atağında Arda sağ kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Berezosky'de kaldı.

60. DK   
            Ermenistan'da Karamyan sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortaladı ve savunmamızda Servet kafayla topu uzaklaştırdı.

59. DK   
            Ulusal takımımız gole çok yaklaştı. Arda sol çaprazda ceza sahası dışından kaleye çok sert vurdu ve top üst direğe çarparak auta çıktı.

58. DK   
            Ermenistan 'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 7 numarayla Arakelyan, Giren oyuncu 8 numarayla Marcos Pizelli
 

56. DK    
          Ulusal  takımımızın atağında Emre ceza sahası içine doğru uzun oynadı ama top kaleci Berezovsky'de kaldı.

55. DK    
            Ermenistan atağında Karamyan sol kanattan ceza sahası içine orta yapmak istedi ve top savunmaya çarparak taca çıktı.

54. DK    
            Ermenistan atağında Karamyan sol çaprazdan kaleye çok sert vurdu ve top yandan auta çıktı.

52. DK    
            Ulusal Takımımızın atağında Arda ceza sahası içine arapas attı ama top savunmada kaldı.

50. DK   
            Ermenistan atağında Arman Karamyan sağ kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortaladı ama top doğrudan auta çıktı.

48. DK   
            Ulusal Takımımız gole çok yaklaştı. Arda ceza sahası dışından kaleye çok sert vurdu ve kaleci Berezovsky son anda köşeden iki hamlede topu kurtardı.

47. DK   
            Ermenistan atağında Hovhannes sol kanattan topla ceza sahası içine girdi, içeriye çevirmek istedi ve savunmamız araya girerek topu uzaklaştırdı.

46. DK   
            Ulusal Takımımız ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başladı; Çıkan oyuncu 10 numarayla Tuncay Giren oyuncu 16 numarayla İbrahim Kaş

46. DK   
            Ermenistan hakem Martin Hansson'ın düdüğüyle ikinci yarıya başlıyor.

45. DK   
            Hakem Martin Hansson ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor.İlk yarı 2-0 Milli Takımımız'ın üstünlüğüyle sona eriyor.

45. DK   
            Ulusal Takımımızın atağında Arda sağ kanattan ceza sahası içine orta yaptı ama top kaleci Berezovsky'de kaldı.

45. DK   
            4. Hakem Martin Ingvarsson ilk yarının sonuna 2 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.

44. DK   
            Ermenistan atağında Ararat ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top kaleci Volkan'da kaldı.

41. DK    
            Ulusal Takımımızın atağında Arda sol kanattan korner çizgisine indi, içeriye ortaladı ama top kaleci Berezovsky'de kaldı.

39. DK    
            Ulusal  Takımımızın atağında Emre orta sahada aldığı topu ceza sahası içine göndermek istedi ama savunma son anda ayak koyarak topu kazandı.
37. DK    
            Ermenistan atağında Artavazd sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Volkan'da kaldı.

 36. DK    
           Ulusal Takımımızın atağında Hamit sağ çaprazdan kaleye sert vurdu ama top yandan auta çıktı.

34. DK    
            Ermenistan atağında Hamlet sağ kanata doğru pas attı ama top doğrudan taca çıktı.

33. DK    
            Ermenistan'da Hamlet sol kanattan serbest vuruş kullandı, arka direğe ortaladı, Artavazd kafayı vurdu ve top yan ağlarda kaldı.

31. DK   
            Ulusal Takımımız'da Ceyhun Gülselam ikinci Sarı Karttan Kırmızı Kart gördü.

30. DK   
           Ulusal Takımımızın atağında Emre ceza sahası içine arapas atmak istedi ama top savunmada kaldı.

28. DK   
            Ermenistan atağında Artavazd sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ve savunmamız topu uzaklaştırdı.

27 DK

         Ulusal Takımımız Servet'in golü ile 2-0 üstün durumda.

25. DK   
            Ermenistan'da Goharyan rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
22. DK   
            A Milli Takımımızın atağında Emre sol kanattan sağ kanatta bindirme yapan Hamit'e uzun oynadı ama top doğrudan auta çıktı.

20. DK   
            Ermenistan atağında Arman Karamyan ceza sahası önünde topla buluştu, içeri girmek istedi ama savunmamızda Servet araya girerek topu kazandı.
19. DK   
            Ulusal Takımımızın atağında Gökhan Gönül sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama savunma araya girerek topu kazandı.
17. DK   
            Ermenistan atağında Karamyan sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama topu kontrol edemeyince taca çıktı.

16 DK

         Ulusal Takımımız Halil'in attığı golle 1-0 öne geçti.

14. DK    
            A Ulusal Takımımızın atağında Emre sol kanattan ceza sahası içine ortaladı, Tuncay altıpas önünde röveşata vuruş yapmak istedi ama top üstten auta çıktı.

13. DK    
            Ermenistan atağında Arzumanyan orta sahadan ileriye doğru uzun oynadı ama top doğrudan kaleci Volkan'a geldi.

12. DK    
            A Ulusal Takımımız'da Emre sağ kanattan korner kullandı, ön direğe ortaladı ama savunma topu kafayla uzaklaştırdı.

11. DK    
            A UlusalTakımımızın atağında Hamit ceza sahası önünde topla buluştu, ceza sahası içine girmek istedi ama savunma son anda ayak koyarak topu kornere gönderdi.

10. DK   
            A Ulusal Takımımızın atağında Arda sol kanatta topla buluştu, soldan ceza sahası içine giren Emre'ye havadan pas attı ama savunma araya girerek topu kazandı.

9. DK   
            A UlusalTakımımızın atağında Tuncay orta saha önünden ceza sahası içine doğru uzun oynadı ama top kaleci Berezovsky'de kaldı.

8. DK   
            A Ulusal Takımımızın atağında Tuncay ceza sahası içine uzun oynadı, Hamit hareketlendi ama hakem öncesinde Hamit için ofsayt kararı verdi.

7 DK

         Ulusal Takımımızın atağında Arda sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Berezovsky'de kaldı.

6. DK   
            Milli Takımımızın atağında Hamit ceza sahası dışından kaleye çok sert vurdu ama hakem öncesinde Hamit'in topu elle aldığına karar verdi.

5. DK   
            UlusalTakımımızın atağında Gökhan Gönül sağ kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

4. DK   
            Ulusal Takımımız'da Ceyhun rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

3. DK   
            UlusalTakımımız Hamit sol kanattan korneri kullandı, ceza sahası içine ortaladı ama savunma bir kez daha topu kornere gönderdi.

2. DK   
            Ulusal Takımımızın atağında Hamit ceza sahası içine atılan pasta topla buluştu, dönerek şut vurmak istedi ama top savunmadan kornere çıktı.

1. DK   
            Karşılaşma Türkiye'den Tuncay'ın vuruşuyla başlıyor.

Bu tarihi mücadele Ay - Yıldızlı ekipte bir dönemin de sona ermesi anlamına geliyor. Teknik direktörlük görevinden istifa eden Fatih Terim, Ermenistan karşılaşması sonrası ulusal takıma veda edecek. Maçı İsveçli hakem Martin Hansson yönetiyor. Karşılaşma ATV'den naklen yayımlanıyor.

 

İlgili haberler için tıklayınız

"TARİH YAPIYORUZ"

BAYRAK KRİZİ AŞILDI

DİPLOMASİ FUTBOL SAHASINDA

TÜRKİYE-ERMENİSTAN FUTBOL MAÇI BAKÜ'DE İZLENDİ

MAÇTA GERGİN ANLAR

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler