Can Dündar'a silahlı saldırı

MİT TIR'ları haberi nedeniyle yargılanan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar mahkeme heyetinin verdiği ara sırasında, adliye önünde açıklama yaparken silahlı saldırıya uğradı. Dündar'a iki el ateş edildi. Ateş açan saldırgan gözaltına alındı. Kurşun, NTV muhabiri Yağız Şenkal'ın bacağına isabet etti.

Yayınlanma: 06.05.2016 - 17:26
Abone Ol google-news

<video:528911>

MİT TIR'ları haberi nedeniyle haklarında 35.5 yıl hapis cezası istenen gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül hakim karşısına çıktı. Savunmaların ardından mahkeme heyeti karar vermek üzere araya gitti. Ara sırasında Genel Yayın Yönetmenimiz Can Dündar, bir kişinin silahlı saldırıya uğradı. Dündar'a 2 el ateş edildi. kurşunlardan biri NTV muhabiri Yağız Şenkal'ı bacağından yaraladı. Silahlı saldırgan gözaltına alındı. 

Can Dündar'ın eşi saldırıyı anlattı: Ben adamı gördüm silahı görünce üzerine gittim - VİDEO 

Can Dündar'a saldırının ardından ilk görüntüler - FOTO GALERİ

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Saldırganın 1976 Sivas doğumlu Murat Şahin olduğu tespit edildi.  Saldırgan Murat Şahin'in 'tehdit, silahlı yaralama ve hakaret" suçlarından sabıka kaydı çıktığı ve daha önce yaralamadan cezaevinde yattığı öğrenildi. Saldırgan Çağlayan Polis Merkezinden çıkarılarak, Emniyet müdürlüğü terörle mücadele şube'ye götürüldü. Murat Şahin'in Gaziosmanpaşa'da ikamet ettiği,işçi olduğu öğrenildi.

SALDIRDAN'IN İLK İFADESİ

Saldırgan, sorguda azmettirilmediğini ve olayı planlamadığını iddia ederek "Şehitler hakkında ileri geri konuşuldu, davayı dıyunca Çağlayan Adliyesi'ne gittim" dedi.

Saldırgan Murat Şahin, "Saldırıyı kendim yaptım, kendim karar verdim. Orada olacağını gazetelerden öğrenmiştim. Adliyenin önüne gittim. Bana doğru yürüdüğünde ayaklarına doğru ateş ettim. Eylemi tek başıma yaptım" dediği öğrenildi.

Şüphelinin kimseyi öldürme niyetinin olmadığını, olayı korkutmak amaçlı yaptığını söylediği ileri sürüldü.



DÜNDAR'DAN AÇIKLAMA

Silahlı saldırıdan sonra sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Can Dündar, "Haftalardır sürekli bizzat hedef gösterilen bir gazeteci elbette böyle bir şeyle karşılaşabilir. Onun için hedef gösterenler inşallah bundan ders alır diye düşünüyorum. İçeride adliyede yıldırmaya çalışıyorlar, dışarıda silahla yıldırmaya çalışıyorlar. Bunun örnekleri var, biz yılmayız yani. Ne yaparlar yapsınlar. 2 el ateş edildi. Karşı karşıyaydık. Bana seslenerek üstüme şey yaptı. Eşim ve sayın vekilimiz yanımdaydı onlar engel oldular."

İşte Can Dündar'a ateş edildiği an - VİDEO

Erdem Gül ,"Mahkeme bu karar için yeni kararı açıklayacağız dedi. Adliyeden karşı tarafa geçerken kameraların olduğu bölümde gazetecilere bir şey derken Can saldırganı görüyor, sanırım vatan hainisin, seni yaşatmayacağım diye bağırdı. X-ray cihazlarından geçtiği bölgede.Bu bir güvenlik açığıdır"

Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar saldırı anını anlattı

Dilek Dündar, "Silahı görünce üzerine gittim. O sırada 'vatan hainisin' deyip iki defa ateş açtı. Can'ı o sırada başka bir yere kaçırdılar" dedi.
 
Saldırıda hafif yaralanan Yağız Şenkal, ''Can Dündar'la beraber yürüyordum ben. Bir kişi geldi yere doğru ateş etti bacaklarına doğru. İki üç el ateş etti seken kurşunlardan biri benim bacağıma geldi. Herhangi bir sıkıntı yok Can Dündar'ın durumu iyi. Kurşun benim bacağımı sıyırdı. Gayet iyiyim bir sıkıntı yok.' diye konuştu.

İşte Can Dündar'a silahlı saldırıda bulunan kişi 

<video:528916>

Saldırı sonrası Erdem Gül'den ilk tweet

 

Erdem Gül Biz o saldırı yapılan noktaya her duruşmada X_ray cihazından geçip geliyoruz.

 

CAN DÜNDAR SALDIRI ANINI ANLATTI

Can Dündar,"Mahkeme karar için ara verdi. Bizde dışarıda bekleyelim diye düşündük. Eşimle birlikte yürüyorduk. Tam o sırada sen vatan hainisin diyerek ateş etti. Denk gelmedik. Saldırganın kimlerin azmettridiğini biliyorum.Bizlerinde aldığı güvenlik oluyor.Biliyorsunuz tam bir önlem mümkün olmuyor. Mahkemenin vereceği kararı bekliyoruz. Bunun gazetecilik faaliyeti olduğunu söyledik, beraat kararını bekliyoruz." dedi.

Can Dündar'a silahlı saldırı... Görgü tanığı olay anını anlattı

 

Can Dündar ve Erdem Gül saldırı anını anlattı: Tehdit ediliyorduk - VİDEO 

İşte Can Dündar'a silahlı saldırının en net görüntüsü - VİDEO 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler