TV’den soğuduk

Bitmeyen reklam kuşaklarının izleyiciyi isyan boyutuna getirmesi yazılımcıları harekete geçirdi. Birkaç ay içerisinde 100’ün üzerinde dizi uygulaması hizmete sunuldu. İlk 10’daki uygulamaları ortalama 1 milyon kişi indirdi.

Yayınlanma: 23.05.2016 - 20:35
Abone Ol google-news

Dizilerde aynı sahneyi defalarca tekrar edip araya reklam kuşağı sıkıştırılması izleyiciyi televizyondan iyice koparmaya başladı. Bu fırsatı değerlendiren mobil yazılımcılar kısa sürede akıllı telefon ve tabletler için 100’ün üzerinde dizi ve film uygulaması geliştirdi. Milyonlarca televizyon izleyicisi de böylelikle yönünü tamamen akıllı dünyaya çevirmiş oldu. Her biri reklamdan arındırılmış yüksek görüntü kalitesine sahip ve ücretsiz olan bu uygulamaların orta vadede TV yayın stratejilerini tamamen altüst etmesi bekleniyor. Uzmanlar bu şekilde devam edilmesi durumunda TV’de dizi izleyici kitlesinin tamamen yok olacağını öne sürüyor. Yerli ve yabancı yüzlerce diziyi aynı sistem altında hizmete sunan programlar mobil cihazlara sadece birkaç saniye içerisinde indirilebiliyor. Yeni dönemde izleyiciyi peşinden sürükleyen ve ortalama 1 milyon kişi tarafından indirilen bazı uygulamalar şöyle:

Hatırlatma özelliği var

TVShow Time TV Dizi Rehberi: 1 milyonun üzerinde kişi tarafından indirilen bu uygulama filmlerde nerede kalındığını hatırlatabiliyor. Uygulama içerisinde dizi ve diğer programlarla ilgili eleştiriler de yer alıyor.

Dizi Yöneticiniz: Tek bir dokunuşla yeni bölümlere ve ek bilgilere ulaşılmasını sağlayan bu uygulamada bölümler izlendiğinde işaret bırakılabiliyor. 1 milyon kişi tarafından indirilen yazılım, yükselişe geçen dizilerle ilgili bilgi verip anket düzenlenmesine de olanak tanıyor.

TVYO: Dünyaca ünlü yerli ve yabancı diziler, programlar, klipler, belgeseller ve çizgi filmleri aynı platform üzerinde toplayan Tvyo, ‘kaldığın yerden devam et’ özelliğiyle öne çıkıyor. Otomatik görüntü kalitesi özelliği sayesinde internet bağlantı hızı düştüğünde dahi kesintisiz video izleme olanağı sağlayan bu yazılım da 1 milyonun üzerinde kişi tarafından kullanılıyor.

Kanalını kendin yönet

Dailymotion: 50 milyon video uygulamasına sahip bu yazılım 10 milyon kişi tarafından indirildi. Özellikle 4K (Ultra HD’nin 4 katı) görüntü kaliteli videolarıyla ünlenen Dailymation, kullanıcıya canlı yayın hakkı tanıyarak herkese kendi kanalını yönetme imkânı da tanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler