TV’lerde yarışma soygunu

Onlarca kanalda yayımlanan bulmaca yarışmaları kolay para kazanma vaadiyle halkı aramaya teşvik ediyor. Yarışmacılar asıl şoku telefon faturalarını görünce yaşıyor.

Yayınlanma: 15.07.2016 - 20:38
Abone Ol google-news

Kısa yoldan para kazanma vaadiyle ilkokul çocuklarının bile kolaylıkla bileceği bulmaca yarışmaları düzenleyen onlarca kanal, yurttaşı yüksek fatura mağduru yapıyor. Telefon hattında dakikalarca bekletilen ancak canlı yayına bir türlü bağlanmayan halk RTÜK’ün acilen bu programlara el atmasını istiyor. Alenen halkı kandırdığı iddia edilen bu yarışma programlarının başlangıcında belirli insanların o an canlı yayındaymış gibi telefon kayıtlarının dinletildiği ve halkı bu şekilde aramaya teşvik ettiği öne sürülüyor. Yurttaş, basit sorulara özellikle yanlış cevaplar veren bu kişilerin kolaylıkla göz boyadığını dile getirerek programların uzun yıllardır aralıksız devam etmesine de isyan ediyor.

Hakkımızı arayacağız

Sikayetvar.com’da kaleme alınan binlerce şikâyetten bazıları şöyle:

* NEVZAT A: Uydu yayını yapan Akıllı TV’nin tamamen kandırmaya yönelik ara kazan şeklindeki bir programını 65 yaşında annemin mevcut fiziksel ve ruhsal durumundan da faydalanılarak hatta oyalamak suretiyle 640 TL çıkan fatura, Türk telekom-Avea tarafından bize mesajla bildirildi. Operatöre bu kanalın iletişim ve adres bilgilerinin olmadığını ve mağduriyetimizi defalarca anlattık. Bu haksız hukuksuz işlemin iptalini rica ettik. Bizden talep edilen bu ücretin nereye gönderileceğini, kimin eline geçeceğini merak ediyoruz. Çaresiz ve zor durumdayız.

* ABEZER O: Hatta yarım saat kaldım, Ara Kazan yarışmasında telefon yüzüme kapatıldı. Dakikası 20 TL’den ücretlendiriliyor kabul etmiyorum. Gereken hukuki işlemleri başlatacağım.

* MURAT E: Hiç konuşmadığımız halde hatta bekletildik ve telefon faturamız 650 TL geldi. Programdaki konuşmalar teyp kaydı, canlı yayın diye insanları kandırıyorlar, ödül falan hikâye.

* HALİME ÖZUĞUR: Telefona bağlanıp sürekli sizi canlı yayına aktarıyorum dendiği halde uzun süre bekletip telefonu suratıma kapattılar. Faturamı sorguladığımda 758.57 TL borcum olduğunu gördüm. Şikâyetçiyim.

* İNCİ 1: Ben sizin gibi insanların gururu ve onuruyla oynayan TV programları hakkında özellikle size dava açtım. İnsanları kandırarak, bekleterek, insanları saf yerine koymanıza izin vermeyeceğim.

* MERYEM Ç: Dakikalarca hatta beklememe rağmen neredeyse 2000 TL mağdur edildim. Hat boş denildiğinde insanları bekletip en ufak bir muhatap dahi olmadan mağdur ediyorlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler