Ülkeyi sel götürürken başbakan golf oynuyordu

Malezya son 30 yılın en büyük sel felaketini yaşarken 100 binden fazla insan evlerini terketmek zorunda kalmıştı ama gündeme ülkesini sel götüren Malezya başbakanı Najib Razak’ın ABD başkanı Barack Obama ile golf oynarken çekilen fotoğrafları damgasını vurdu.

Yayınlanma: 26.12.2014 - 23:33
Abone Ol google-news

Ülkede ilk açıklanan ölü sayısı 5 ve su seviyesi her geçen saat artıyor. Meteoroloji uzmanları ülkenin güneyinin de gelecek sağanak yağmurlarla birlikte sele teslim olacağını tahmin ediyor.

Yer yer su seviyesi 2 metreyi buluyor ve bazı evler çatısına kadar sular altında kalmış durumda. Hükümet, ulusal bir yardım organizasyonu yapmamasından dolayı eleştiri bombardıma altındayken bir de  başbakan Razak’ın ülke sel ile boğuşurken ABD başkanı Barack Obama ile golf oynaması büyük yankı uyandırdı.

Başbakan bu tepkilerin ardından hemen kurtarma ekiplerine sel mağdurlarının su ve yiyecek ihtiyacını karşılamaları emrini verdi.

Başbakan yardımcısı Muhyiddin Yassin “Başbakanın da dinlenmeye ihtiyacı var” dedi. Ama milyonlarca Malay vatandaş bu görüşe katılmadığını sosyal medyada gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler