Uludağ'da 5 bin yatak kapasitesinin tamamı doldu

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, 22 otel ve kamu kurumlarına ait bazı konaklama tesisleri, yılbaşı için 5 bin yatak kapasitesinin tamamını doldurdu.

Yayınlanma: 30.12.2011 - 13:55
Abone Ol google-news

Güney Marmara Turistik Otelciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, Uludağ'daki ''oteller bölgesi''nin, I. ve II. gelişim olmak üzere, iki bölgeye ayrıldığını, burada 22 otel, mekanik tesisler ve kamu kurumlarına ait bazı konaklama tesislerinin hizmet verdiğini kaydetti.

Beceren, konaklama tesislerinde, bir süredir rezervasyonlar ve müşteri kabulleri nedeniyle yoğun ve hareketli günler yaşandığını ifade ederek, ''Yılbaşında otellerin tamamı doldu. Yurt içi ve yurt dışından hem yılbaşı hem de sömestre tatili için yoğun talep oldu'' dedi.
Özellikle bugün itibariyle Rusya ve Ortadoğu ülkelerinden çok sayıda turistin de otellere giriş yaptığını bildiren Beceren, Uludağ'daki hareketliliğin süreceğini dile getirdi.

Yılbaşında kar geliyor

Bu arada, Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinin verdiği bilgiye göre, ''oteller bölgesi''nde bir süre önce 95 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yağışsız geçen günlerin ardından 82 santimetreye kadar geriledi. Pistlerin kayak yapmaya son derece elverişli olduğu belirtilen Uludağ'da, yılbaşı ve ertesi günü ise yeni kar yağışının beklendiği bildirildi.

Öte yandan, çeşitli paket programlarla Uludağ'a gelen tatilciler, pistlerde kayak ve snowboard ya da kar motosikletiyle gezinti yaparak, karın keyfini çıkarıyorlar.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler