Ulusal Felsefe Olimpiyat Ödülleri verildi

Türkiye Felsefe Kurumu'nun (TFK) 9 Kasım 2014’te düzenlediği 19. Ulusal Felsefe Olimpiyat ödül töreni, altın madalyayı kazanan Gökberk Arslan’ın öğrencisi olduğu Çanakkale Özel Anadolu Lisesi'nde 22 Ocak Perşembe günü gerçekleşti.

Yayınlanma: 23.01.2015 - 03:57
Abone Ol google-news
 
Ulusal Olimpiyat’ta ilk on dereceye giren öğrenciler; Birinci Gökberk Arslan(Çanakkale Özel Anadolu Lisesi) “Altın”, ikinci Kocaeli TEV İnanç Türkeş Lisesi’nden İhsan Barış Gediklioğlu “Gümüş”, üçüncü Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi öğrencisi Bora Kılıç “Bronz” madalyalarını Çanakkale Vali vekili Cemal Yıldızer, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, TFK Başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, TFK Çocuklar İçin Felsefe Birimi Başkanı Nuran Direk, Çanakkale Koleji Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Temsilcisi Kemal Karakaş ve müdürleri; Çanakkale Özel İlkokul ve Ortaokul Müdürü Mustafa Yetişti ile Çanakkale Özel Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Nail Yurdakul Gülşen’in elinden aldılar.
 
Çanakkale iline bağlı felsefe öğretmenlerinin de katıldığı törende ilk on içinde sırasıyla yer alan; Öznur Hancı(Özel Bilkent Erzurum Laboratuar Lisesi), Berfin Hazal Koca(Muğla 75 Yıl Fen Lisesi), Yasin Kaan Doyuran(Saint Joseph Fransız Lisesi), Yağmur Ali Coşkun(Alman Lisesi), Liluz Cengiz(IDV Özel Bilkent Lisesi), Emirhan Haznedar(Özel Sezin Lisesi) ve Yunus Emre Özkan(Işıklar Askeri Hava Lisesi)’a da ödülleri verildi.
 
Gökberk Arslan’ın Felsefe öğretmeni Gülşen Öz’ün “Hoşgeldiniz” konuşmasıyla başlayan törende Kuçuradi “Felsefe Eğitimi”, Direk’te “Felsefe olimpiyatı” hakkında bilgi vererek salonun sorularını yanıtladılar. Direk’in yönettiği, ilk 10 dereceye giren öğrencilerin yer aldığı “Sizin İçin Felsefeyi ya da Felsefe Olimpiyatlarını Değerli Kılan Nedir?” başlıklı yuvaklak masa gerçekleşti. Tören öncesinde dereceye girenlere, bu yıl Mayıs ayında Estonya’da düzenlenecek Uluslararası Felsefe Olimpiyatı(İPO)’na katılacak iki öğrencinin belirlenmesi için yabancı dil sınavı da yapıldı.
 
 
Felsefe Olimpiyatı
 
Türkiye Felsefe Olimpiyatı, uluslararası yarışmanın ulusal basamağıdır. Nuran Direk’in kurucu üye olduğu IPO, Dünya Felsefe Federasyonu şemsiyesi altında ve UNESCO himayesinde bir organizasyondur. Türkiye beş kurucu üyeden biridir. TFO 1997 yılından beri düzenlenmektedir. Yarışmada derece alan ve yeterli derecede yabancı dil bilen ilk iki öğrenci ülkemizi temsil etmektedir.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler