Umut Nöbeti’nde 42 gün: Zulmün karşılığı olur

Can Dündar ve Erdem Gül için tutulan Umut Nöbeti’nde 42 gün geride kaldı.

Yayınlanma: 13.01.2016 - 06:42
Abone Ol google-news

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül’e destek amacıyla Silivri Cezaevi önünde başlatılan Umut Nöbeti’ni dün Türkiye Yayıncılar Birliği 2. Başkanı Fahri Aral, gazetemiz editörü Özgür Özkü ve muhabiri Kemal Göktaş devraldı.

Silivri Cezaevi önünde 42. gününü dolduran Umut Nöbeti’nde dün konuşan Aral, Yayıncılar Birliği olarak yıllardır düşünce özgürlüğünü savunduklarını anımsattı. Mücadelenin devam ettiğini vurgulayan Aral, “Dün de ifade özürlüğü yoktu bugün de yok ve daha uzun bir süre de herhalde olmayacak. Bu işin en komik yanı da dün hem Başbakan’ın hem de Cumhurbaşkanı’nın özgür bir basın isteme talepleri. Bu ifadelerin Çalışan Gazeteciler Günü’nde söylenmesi, çok komik. Dündar ve Gül arkadaşımızın yanındayız” dedi.

Karşılığı olacak

Göktaş ise “Hakikatlerin tutsak alınacağını sananlar çaresizce gücün kötülüğünü kullanarak arkadaşlarımızı bizden aldı. Onlara yapılan bu zulmün elbette tarihte bir karşılığı olacak. O gün Can Dündar ve Erdem Gül, tutsak tüm gazeteciler gibi, hepimizin özgürlüğü için bedel ödemiş insanlar olarak anılacak. Onları tutsak edenler için tarihin ve vicdanın hükmü ise bugünden bellidir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler