Üniversite öğrencileri, Sofuoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Ebubekir Sofuoğlu’nun AKİT TV canlı yayınındaki "Üniversiteler fuhuş evleridir" ifadesi üniversite öğrencileri tarafından da tepki çekti. Öğrenciler Sofuğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 17.12.2020 - 16:35
Üniversite öğrencileri, Sofuoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu
Abone Ol google-news

Akit TV'de yayınlanan Sabri Balaman’ın sunduğu “Derin Kutu” adlı programa konuşmacı olarak katılan Sofuğlu’nun, canlı yayında "Üniversiteler fuhuş evleridir" skandal ifadesi öğrencilerde tepkiye yol açtı. İstanbul Çağlayan Adliyesi ve Bursa Adliyesi’nde bir araya gelen üniversite öğrencileri Ebubekir Sofuoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Bir araya gelen öğrenciler sosyal mesafeli basın açıklaması da gerçekleştirdi.

Sofuoğlu, Z kuşağını eleştirirken üniversiteler için, “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” ifadelerini kullanmıştı. Kendisini uyaran diğer program konuklara rağmen konuşmasını sürdüren Sofuoğlu, “Gelin ben sizi gezdireyim. Siz nerede yaşıyorsunuz” sözlerini sarf etmişti.

BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİLER

Çağlayan Adliyesi’nde bir araya gelerek suç duyurusunda bulunan üniversiteliler, adliyenin önünde bir açıklama yaptı. Türkiye Komünist Gençliği tarafından yapılan açıklamada, Sofuoğlu’nun üniversite öğrencilerine dönük aşağılayıcı hakaretlerinin suç olduğu belirtildi. Üniversiteliler, suç duyurusunda bulunulma nedenini, “Ebubekir Sofuoğlu hakkında, sözleri bizi çok yaraladığı için değil, bu sözleri ne için sarf ettiğini bildiğimiz için suç duyurusunda bulunduk” şeklinde ifade etti.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon