''Uyarıyoruz, kadınlar hedefte''

Dünya Sağlık Örgütü, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü'nün bu yılki temasını, ''Uyarıyoruz, kadınlar hedefte'' olarak belirledi.

Yayınlanma: 29.05.2010 - 10:29
Abone Ol google-news

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği Sorumlusu Dr. Zekiye Özdemir yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün, 31 Mayıs'ı, ''Dünya Sigarasız Günü'' olarak kabul ettiğini hatırlatarak, bu özel günde sigara içenlerin zararları konusunda bir kez daha uyarıldığına işaret etti.

Tütün kullanımının, tüm dünyada en sık ikinci ölüm nedeni olduğunu anlatan Özdemir, sigaranın, her 10 yetişkinden birinin ölümünden sorumlu olduğunu belirtti.

Özdemir, Dünya Sağlık Örgütü öncülüğünde 1987 yılından beri gerçekleştirilen etkinliklerde her yıl farklı temalarda tütün salgınının farklı bir boyutuna dikkat çekildiğini kaydetti. Bu yılki temanın, 'Uyarıyoruz, kadınlar hedefte' olduğunu belirten Zekiye Özdemir, dünyada sigara içen kadın sayısının arttığına işaret etti.

Dünya genelinde 5 sigara içicisinden birinin kadın olduğunu vurgulayan Özdemir, her geçen yıl daha çok kadının sigara bağımlısı olduğunu kaydetti.

 

"Tütün endüstrisi kadınları hedef seçti"

Tütün endüstrisinin kazancını artırmak için kadınları hedef seçtiğini söyleyen Zekiye Özdemir, ''Tütün endüstrisi sigara içen kadının daha özgür, daha sosyal ve başarılı, cazibeli gösterecek şekilde reklam yaparak, sigara içicisi kadın sayısını artırmakta ve yeni pazarlama taktikleri geliştirmektedir'' diye konuştu.

Türkiye'de halen 18 yaş üzeri yaklaşık 6 kadından birinin sigara içtiğini bildiren Zekiye Özdemir, ''Sigara kadında doğurganlığı azaltır, hamile kadınlarda düşük ve bebeğin anne karnında ölmesine neden olur, erken doğum ve ani bebek ölümlerine sahip oluyor'' dedi.

Kadınlara ''sigara içmeyin'' uyarısında bulunan Zekiye Özdemir, şöyle seslendi:
''Tehlike kapımızda. Tütün endüstrisinin yeni hedefi sizlersiniz. Bu tuzağa düşmeyin. Bugünden itibaren sigara ve diğer tütün mamullerine 'hayır' deyin. Unutmayın sağlıksız kadınlar, sağlıksız bir gelecek demektir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler