Vahdettin Köşkü’ne ‘yeşil alan’ kamulaştırması!
İstanbul, Çengelköy’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisi olarak restore ettirilen Vahdettin Köşkü’nün bitişiğindeki Hasanpaşa Seti Yukarı Sokak’ta yaşayanlar şimdi de kamulaştırma kararına karşı direnecek.
Hasanpaşa Seti Yukarı Sokak’ta Boğaz manzaralı 7 bin 300 metrekarelik arazideki 13 hanenin sadece 6’sı hisseli tapu sahibi, diğerleri tapusuz. Tapu sahipleri ise imar olmadığı için arazilerini tescil ettiremiyor. Yıkım kararı gerekçesi sokağın Boğaziçi Öngörünüm kapsamında bir kısmının “yeşil alan” bir kısmının“yol” alanında kalması. Mahalle sakinleri yargıya başvurdu. İdare mahkemeleri kararı hukuksuz bularak iptal etti. Davalar Danıştay’da sürüyor. |
Sokakta tapulu-tapusuz 13 eve geçen yıl yıkım kararı çıkarılmıştı. Mahalleli açtığı davalarla yıkım kararını iptal ettirmişti. Şimdi de evlerin kamulaştırılmasına dair karar belediyeden çıktı. İBB encümeninin Ocak 2015’te aldığı kamulaştırma kararları mahalleliye yeni tebliğ edildi. 60 yıldır yaşadıkları evlerinin cüzi bedellerle ellerinden alınmak istendiğini belirten mahalleli kamulaştırma kararlarına karşı da dava açacaklarını söyledi.
Semt sakini İsmail Sever, “Kamulaştırma işlemi için evlerimizi ölçmek istediler, izin vermedik. Evlerimizin bulunduğu alanı yeşil alan olarak Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne ekleyeceklerini söylediler. ‘Güvenli alan oluşturacağız’ dediler. Biz halkız. 70 yıldır burada oturuyoruz. Halktan mı korkuyorlar? Bize burayı layık görmediler, kendilerine görüyorlar” dedi.
Villalar yıkılmıyor
Mahalle sakinlerinden Muhammed Sarıhasan ise şöyle konuştu:
“Elimize cüzi bir para verip buradan çekip gidelim istiyorlar. Anladılar bizim haklı olduğumuzu ondan acele ediyorlar. Arsalarımızın yanında villalar var. Onlara bu karar uygulanmıyor. Hepimizin evlerinde ağaçları, meyveleri var. Madem o kadar yeşili önemsiyorlar. Niye Vahdettin Köşkü restorasyonu sırasında ağaçları kestiler?”
Video Haberler
-
Eski patrona akıl almaz tuzak
-
'Pençe-Kilit'ten acı haber: Uzman çavuş şehit düştü
-
Falyalı suikastında yeni gelişme
-
'Sandıkta bunun hesabını AKP’ye sorarız'
-
Kuyumcukent'te zam isyanı
-
'Yolcu' dehşeti: Taksiciyi ısırıp darbetti!
-
Tekkeköy’deki yangın korkuttu
-
3 ilçenin trafiğini rahatlatması beklenen yol açıldı
-
Köpekbalığını paspasla kovaladılar
-
Metroda 'alkol' kavgası
En Çok Okunan Haberler
-
Memur zammı belli oldu: İşte en düşük maaş
-
Sigaraya dev zam
-
Köpekbalığını paspasla kovaladılar
-
Demirören'e tarih verdi
-
Enflasyon 1998 yılından bu yana en yüksek seviyede!
-
Trabzon’da da ‘cüppeli yürüyüş’
-
'Erdoğan seçilirse görevden alınabilirim'
-
Yaz sonu Türkiye'yi bekleyen tehlike
-
Trafik ışıklarında yeni dönem
-
Siz bunları hiç bilmemiş olun!