Vakıflar Küçük Tiyatro’yu istedi

Akün ve Şinasi sahneleri gizli ihale ile satılan DT’ye bir şok da Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden geldi.

Yayınlanma: 15.11.2014 - 11:32
Abone Ol google-news

Mülkiyeti Emek İnşaat A.Ş’de bulunan Akün ve Şinasi sahnelerinin “gizli ihale” ile satışının ardından Devlet Tiyatroları’na (DT) bir kötü haber de Başbakanlık’a bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden (VGM) geldi. VGM, DT Genel Müdürlüğü’ne, içinde genel müdürlük makamının da yer aldığı ve mülkiyeti kendilerine bağlı Küçük Tiyatro ile Oda Tiyatrosu’nun tahliyesi için dava açtı.

DT Genel Müdürlüğü, 1 Ekim 1949’den bu yana Ankara’nın merkezlerinden Ulus’ta bulunan Küçük Tiyatro’da her akşam perdelerini açıyor. DT’nin genel müdürlük makamının da yer aldığı bina Türk tiyatro tarihi açısından da önemli. Küçük Tiyatro’nun olduğu yerde Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden Muhsin Ertuğrul da ikamet etmişti. Binada bir de genellikle tek kişilik oyunlar sahnelenen Oda Tiyatrosu bulunuyor. Bina yıllardan bu yana da Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün mülkiyetinde. DT ise 1949 yılından bu yana kiracı konumunda.

Kira artışı istendi

Vakıflar Genel Müdürlüğü, yıllardan bu yana binada “kiracı” konumunda bulunan DT Genel Müdürlüğü’ne, her iki sahnenin tahliyesi için dava açtı. Davanın gerekçesinde ise DT’nin “yıllardır kira beledini” artırmadığı savunulurken, “kira artışı olmadığı takdirde tarihi binanın tahliyesi” talep edildi. DT Genel Müdürlüğü’nde ise dava “manidar” bulundu. Kurumda, söz konusu dava “sanat kurumlarını yok etmeyi amaçlayan Türkiye Sanat Kurulu (TÜSAK) Yasa Tasarısı Taslağı’nın fiilen uygulama konulması” olarak yorumlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler