Valiyiz deyip dolandırdılar

Kendilerini vali olarak tanıtarak çeşitli illerdeki hayırsever iş adamlarını dolandırdığı iddia edilen 3'ü kadın 14 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 15.03.2011 - 11:24
Abone Ol google-news

Bir organize suç örgütünün Bursa, İstanbul, Malatya ve Erzurum'da çok sayıda iş adamını dolandırdığı ihbarını alan polis ekipleri çalışma başlattı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün koordinasyonunda ortaklaşa yürütülen soruşturma kapsamında Çorum ve Ankara'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, organize suç örgütünün lideri olduğu bildirilen K.A. ve kardeşi H.A'nın da aralarında bulunduğu 3'ü kadın 14 kişi gözaltına alındı.

Hayırsever iş adamlarını telefonla arayarak kendilerini vali olarak tanıtan zanlıların ''bir öğretmenin ölüm döşeğindeki kızının tedavisi için 20 bin liraya ihtiyaç duyulduğunu'' söyleyerek iş adamlarından para aldığı belirlendi.

Bu yöntemle Bursa, İstanbul, Malatya ve Erzurum'da 20 iş adamını 160 bin lira dolandırdığı öne sürülen zanlıların parayı gece kulüplerinde harcadığı öğrenildi.

Zanlılar, sorgularının ardından ''nitelikli dolandırıcılık, suç örgütü kurma, örgütlü dolandırıcılık'' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler