Van’da kanlı baskın

Van Valiliği'nin açıklamasına göre Edremit'te gerçekleştirilen bir operasyonda, 1 polis şehit oldu, 12 PKK'li de öldürüldü. HDP'li milletvekili Lezgin Botan, yaşananlara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 10.01.2016 - 15:52
Abone Ol google-news

Van’ın Edremit ilçesindeki bir eve dün sabah düzenlenen operasyonda 12 PKK’linin öldürüldüğü bildirildi. Operasyonda 1 özel harekât polisi şehit oldu, 2 polis memuru yaralandı. Van Valisi İbrahim Taşyapan operasyonla ilgili, “Bu örgüt mensupları büyük bir eylem için Van’a gelmişti. Bunu önlemiş olduk” açıklaması yaptı. HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ise olayın ‘infaz’ olduğunu iddia etti. Botan, “cenazelerin koktuğunu ve başka bir yerde infaz edilip oraya bırakılma olasılığının olabilmesi ihtimalinin yüksek olduğunu ve çatışmanın yaşandığı evin ise boş olduğunu” söyledi.

‘İki katlı evdelerdi’

Van Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasına göre örgütün dağ kadrosundan gelenlerin de bulunduğu kalabalık PKK’li grubunun Van Merkez Edremit ilçesinde kiraladıkları Van Gölü yakınındaki 2 katlı evde toplandığını saptandı. Vali Konağı ve MİT binasına yaklaşık 500 metre, Jandarma lojmanlarının da bulunduğu TOKİ Konutları’na 1 kilometre uzaklıkta, ağaçlar arasındaki 2 katlı eve dün sabaha karşı 05.30 sıralarında yapılan operasyonda çatışma çıktı. Operasyonda PKK’lilerin açtığı ilk ateşle özel harekât polisi Adana Kozan doğumlu 40 yaşındaki Önder Ertaç şehit oldu. Yaklaşık yarım saat süren çatışmada evde aralarında örgütün dağ kadrosundan gelenlerin de bulunduğu belirtilen 12 PKK’li de öldürüldü. Bazı militanların binanın dışında karlar üzerinde sıralandığı görüldü.

Vali: Evi kiralamışlar

Van Valisi İbrahim Taşyapan operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, operasyon yapılan evin kiralandığının belirlendiğini kaydetti. Taşyapan, “Örgüt mensuplarıyla ilgili ihbar alınmıştı. Tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra saat 05.30’da örgüt mensuplarının bulunduğu eve operasyon düzenlendi. Evden polise ateş açılınca 1 polis memurumuz şehit oldu. 12 örgüt mensubu ölü ele geçirildi. 2 polis memurumuz da yaralandı. Operasyonda 12 uzun namlulu silah, 1 Biksi, 1 adet G-3, 30 el bombası, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi” diye konuştu.

HDP’den infaz iddiası

Çatışmada öldürülen PKK’lilerin cenazeleri otopsi için YYÜ Dürsun Odabaşı Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. Burada açıklamada bulunan Van Baro Başkanı Murat Timur, ölenlerin çoğunun baş bölgesinde kurşun izi olduğunu gördüklerini söyledi. HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe de ölenlerin yaşlarının 17 ile 20 arasında değiştiğini kaydederek “Her türlü soru geliyor aklımıza” dedi. Olayın infaz olduğunu iddia eden HDP Van Milletvekili Botan, “cenazelerin koktuğunu ve başka bir yerde infaz edilip oraya bırakılma olasılığının yüksek olduğunu, çatışmanın yaşandığı evin ise boş olduğunu” söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler