Veysel Karani Demir istifa etti

Ankara'da yaşanan doğalgaz faciasında 7 gencin ölümüyle ilgili yaptığı açıklamalarla tepki çeken Başkent Doğalgaz Genel Müdürü Veysel Karani Demir, istifa etti. Demir, "Kurumumuz, 7 gencin ölümü olayında hiçbir kusuru ve ihmali bulunmadığı halde töhmet altında bırakılmıştır" dedi. Sözlerinin çarpıtıldığını savunan Demir, gençlerin ailesinden özür diledi.

Yayınlanma: 03.01.2009 - 11:17
Abone Ol google-news

Ankara'da yaşanan doğalgaz faciasında 7 gencin ölümüyle ilgili yaptığı açıklamalarla tepki çeken Başkent Doğalgaz Genel Müdürü Veysel Karani Demir istifa etti. İstifasını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e sunan Demir, istifasına yönelik yaptığı açıklamada, "Kurumumuzun, 7 gencin ölümü olayında hiçbir kusuru ve ihmali bulunmadığı halde töhmet altında bırakılmış olması, benim üzerimden hiç ilgisi olmayan insanların hedef olmaması için Başkentgaz Genel Müdürlüğü görevimden istifa ediyorum" dedi.

Demir, ölen gençlerle ilgili "yarı çıplaktı" şeklinde bir ifadesinin olmadığını belirtirken "Anlatmaya çalıştığım, bu acıklı ortamdı. Benim bir baba olduğumu defalarca tekrarladığım bu duygulu ifadelerimin iğrenç bir şekilde çarptırılarak; kamuoyuna, hem beni hem de gençlerin ailelerini yaralayacak şekilde yansıtılmasını kınıyorum. İfadelerimin çarptırılması sonucu ailelere verdiğim üzüntüden dolayı, bu ailelerden özür diliyorum" dedi.
 

Demir,  tepki çeken sözleriyle ilgili şunları söyledi: "Dün (2.2.2009) düzenlediğim basın toplantısında, üzücü olayın gelişimini anlatıp, bilirkişi raporunu ve teknik değerlendirmeyi sunarak, Başkentgaz'ın bu olayda herhangi bir ihmali ve kusuru bulunmadığını ifade ettim ve gerekirse bizim de soruşturma kapsamına alınabileceğimizi vurguladım. Ayrıca bu tür vahim olayların bir daha yaşanmaması için doğalgaz kullananların nelere dikkat etmesi gerektiği yönünde detaylı açıklamalarda bulundum. Ancak basın toplantısında ifade ettiğim bu konular, tamamen art niyetli olarak çarptırılmış, çok farklı bir boyuta taşınmıştır. Toplantıda bir soru üzerine gençlerin durumuyla ilgili olarak çok samimi bir şekilde gördüklerimi anlatıp, 'Hadiseyi hiçbir insanın görmesini istemem. Gençlerin her biri bir tarafa düşmüş. Kimisi yerde, kimisi yüzükoyun, kimisi belden üstü yarı çıplak. O yaşlarda benim 3 çocuğum var. Ben bir babayım. Bu travmayı uzun süre atlatamam' dedim. Gençler kesinlikle giyinik, günlük kıyafetliydi. Bir delikanlının gömleğinin düğmeleri beline kadar açıktı, bu gencin muhtemelen havasızlıktan bunalıp gömleğini açtığını düşündük. Hiçbir şekilde (gençler çıplaktı) diye bir beyanda bulunmadım. Anlatmaya çalıştığım, bu acıklı ortamdı. "
 

Ailelerden özür diledi

Basın toplantısındaki kendisinin de bir baba olduğunu defalarca tekrarladığı "duygulu ifadeleri"nin "iğrenç bir şekilde" çarpıtılarak kamuoyuna yansıtıldığını savunan Demir "İfadelerimin hem beni hem de gençlerin ailelerini yaralayacak şekilde yansıtılmasını kınıyorum. İfadelerimin çarptırılması sonucu ailelere verdiğim üzüntüden dolayı, bu ailelerden özür diliyorum. Geldiğimiz noktada; Kurumumuzun, 7 gencin ölümü olayında hiçbir kusuru ve ihmali bulunmadığı halde töhmet altında bırakılmış olması, benim üzerimden hiç ilgisi olmayan insanların hedef olmaması için Başkentgaz Genel Müdürlüğü görevimden istifa ediyorum" dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler