Vicdansızlıkta son nokta

Telefon dolandırıcıları, Madımak katliamında iki çocuğunu yitiren Hüsne Kaya’yı dolandırdı.

Yayınlanma: 25.10.2015 - 23:22
Abone Ol google-news

Madımak katliamında çocukları 12 yaşındaki Koray ve 14 yaşındaki Menekşe Kaya’yı kaybeden Hüsne Kaya, telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu. Hüsne Kaya, kaybettiği çocuklarını anımsatarak “Ben zaten yanmışım” diyerek konuşmak istemedi.

Alınan bilgiye göre, kendisini Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan bir kişi, başkentte yaşayan Hüsne Kaya’yı aradı. Banka hesaplarının terör örgütü tarafından boşaltılmak üzere olduğunu söyleyen dolandırıcılar, bu kişilerin çocuklarına da zarar verebileceğini iddia etti ve Hüsne Kaya’dan bankadaki bütün parayı çekmesini ve evde beklemesini istedi. Hüsne Kaya, bunun üzerine bankadaki 135 bin TL’sini çekti. Dolandırıcılar, adresini aldığı Kaya’nın evine gelerek, paraları güvene almak için özel bir hesaba yatıracaklarını, dekontu da kendisine getireceklerini söyledi. Kaya da bütün parasını dolandırıcılara verdi. Dolandırıldığını fark eden Hüsne Kaya, geçen hafta Ankara Adliyesi’ne giderek şikâyetçi oldu ve kendisini arayan numaraları savcılığa verdi.

En küçük kurbanlar

2 Temmuz 1993’de Sivas’ta hayatını kaybeden Koray 12, ablası Menekşe ise sadece 14 yaşındaydı. Menekşe ve Koray, otelde birbirine sarılmış halde bulundu. İki evladını kaybeden Hüsne Kaya, katliamdan sonra doğan kızına da Menekşecan adını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler