Yağışlar Marmara ve Ege'de etkili

Yağışlı hava Marmara ile Ege bölgesinin önemli bir bölümünü etkilemeye devam ediyor.

Yayınlanma: 16.10.2009 - 09:05
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin batı kesimlerinde görülecek yağışların Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve Avrupa yakası başta olmak üzere İstanbul), Aydın, Muğla ile Manisa'nın batı ilçelerinde kuvvetli, İzmir ve çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı, hava sıcaklığı Marmara, Karadeniz ve Ege bölgelerinde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara'da sabah saatlerinde kadar doğu ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış anında kuvvetli olarak esecek.


Kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve Avrupa yakası başta olmak üzere İstanbul), Aydın, Muğla ile Manisa'nın batı ilçelerinde kuvvetli, İzmir ve çevrelerinde çok kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (yıldırım düşmesi, lokal su baskını ve ani sel, taşkın, ağaç ve direklerin devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Bursa'da sağanak ve lodos uyarısı

Bursa Valiliği, yarın etkili olması beklenen sağanak ve lodos nedeniyle vatandaşları uyardı.

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Bursa ve çevresinde görülecek yağışların orta, yer yer kuvvetli olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, kuvvetli sağanak yağış ve lodosun oluşturacağı ''sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, ağaç ve direklerin devrilmesi, baca gazı zehirlemesi, ulaşımda aksamalar'' gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları istendi.


Küçükkuyu'da şiddetli yağış

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Küçükkuyu beldesinde öğle saatlerinde başlayan yağmur, aralıklarla şiddetini artırarak devam ediyor.

Küçükkuyu'da yağmurun etkili şekilde yağması sonucu, Ilıca Deresi'ndeki su seviyesi yükseldi.

Taşma tehlikesi bulunmayan derenin sürüklediği çamur, tomruk ve atıklar, denizde kirliliğe neden oldu.

Denizin sahil kısmının büyük bölümü çamur rengini aldı, üzeri de çöplerle kaplandı.
Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, şiddetli yağmurun devam ettiğini söyledi.
Yağmur nedeniyle çevre kirliliği yaşandığını belirten Balkan, ekiplerin, yağmurun etkisini kaybetmesiyle çevreyi kirleten atıkları temizleyeceğini kaydetti.


Bölgelerimizde hava

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir ile Avrupa yakası başta olmak üzere İstanbul çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, Kuzey ve batısı aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların İzmir'de çok kuvvetli, Aydın ve Muğla ve Manisa' nın batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar yağış anında lodostan kuvvetli olarak esecek.

Akdeniz: Batısı çok bulutlu, doğusu parçalı ve az bulutlu geçecek.

İç Anadolu: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Eskişehir çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Karadeniz: Parçalı bulutlu.

Doğu Anadolu: Az bulutlu geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon